Overslaan en naar de inhoud gaan

David Moszkowicz toch niet geschrapt als advocaat

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2015 - 11:27

Advocaat David Moszkowicz is voorlopig nog niet voor het leven uit zijn ambt gezet. Dat heeft het hof van discipline van de advocatuur in Den Bosch vrijdag beslist.

Het hof draaide een eerder besluit daarover terug, omdat er eerst nog nader onderzoek verricht moet worden, schrijft NRC Handelsblad.

Tegengestelde belangen
David Moszkowicz, telg van de beroemde advocatenfamilie uit Maastricht, werd in januari van het tableau geschrapt omdat hij als advocaat tegengesteld belangen zou hebben gediend. Hij zou nabestaanden hebben bijgestaan in een zaak waar hij ook de moordverdachte bijstond. De 65-jarige advocaat zei destijds 'zeer verbaasd' te zijn over het oordeel en ging in hoger beroep bij het hof van discipline.

Het hof oordeelt nu dat er nader onderzoek nodig is om een definitief oordeel te kunnen vellen. Zo moeten er nog twee getuigen worden gehoord en wil het hof het dossier inzien.

Broers
Het is niet voor het eerst dat een advocaat uit de roemruchte familie in de problemen zit. Eerder werden de jongere broers van David, Robert en Bram Moszkowicz, al uit hun ambt gezet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Ook David Moszkowicz geschrapt als advocaat
Bram Moszkowicz wil weer aan de slag als advocaat
Toga advocaat
David Moszkowicz weer bestraft door tuchtrechter
Pand Moszkowicz in Maastricht voor miljoen verkocht
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen