Overslaan en naar de inhoud gaan

David Moszkowicz toch niet geschrapt als advocaat

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2015 - 11:27

Advocaat David Moszkowicz is voorlopig nog niet voor het leven uit zijn ambt gezet. Dat heeft het hof van discipline van de advocatuur in Den Bosch vrijdag beslist.

Het hof draaide een eerder besluit daarover terug, omdat er eerst nog nader onderzoek verricht moet worden, schrijft NRC Handelsblad.

Tegengestelde belangen
David Moszkowicz, telg van de beroemde advocatenfamilie uit Maastricht, werd in januari van het tableau geschrapt omdat hij als advocaat tegengesteld belangen zou hebben gediend. Hij zou nabestaanden hebben bijgestaan in een zaak waar hij ook de moordverdachte bijstond. De 65-jarige advocaat zei destijds 'zeer verbaasd' te zijn over het oordeel en ging in hoger beroep bij het hof van discipline.

Het hof oordeelt nu dat er nader onderzoek nodig is om een definitief oordeel te kunnen vellen. Zo moeten er nog twee getuigen worden gehoord en wil het hof het dossier inzien.

Broers
Het is niet voor het eerst dat een advocaat uit de roemruchte familie in de problemen zit. Eerder werden de jongere broers van David, Robert en Bram Moszkowicz, al uit hun ambt gezet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Ook David Moszkowicz geschrapt als advocaat
Bram Moszkowicz
Hof van discipline oordeelt over terugkeer Bram Moskowicz
Bram Moszkowicz wil weer aan de slag als advocaat
ANP-362596776
Carrière Moszkowicz als advocaat voorlopig ten einde
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen