Overslaan en naar de inhoud gaan

David Moszkowicz toch niet geschrapt als advocaat

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2015 - 11:27

Advocaat David Moszkowicz is voorlopig nog niet voor het leven uit zijn ambt gezet. Dat heeft het hof van discipline van de advocatuur in Den Bosch vrijdag beslist.

Het hof draaide een eerder besluit daarover terug, omdat er eerst nog nader onderzoek verricht moet worden, schrijft NRC Handelsblad.

Tegengestelde belangen
David Moszkowicz, telg van de beroemde advocatenfamilie uit Maastricht, werd in januari van het tableau geschrapt omdat hij als advocaat tegengesteld belangen zou hebben gediend. Hij zou nabestaanden hebben bijgestaan in een zaak waar hij ook de moordverdachte bijstond. De 65-jarige advocaat zei destijds 'zeer verbaasd' te zijn over het oordeel en ging in hoger beroep bij het hof van discipline.

Het hof oordeelt nu dat er nader onderzoek nodig is om een definitief oordeel te kunnen vellen. Zo moeten er nog twee getuigen worden gehoord en wil het hof het dossier inzien.

Broers
Het is niet voor het eerst dat een advocaat uit de roemruchte familie in de problemen zit. Eerder werden de jongere broers van David, Robert en Bram Moszkowicz, al uit hun ambt gezet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Ook David Moszkowicz geschrapt als advocaat
Toga advocaat
David Moszkowicz weer bestraft door tuchtrechter
Pand Moszkowicz in Maastricht voor miljoen verkocht
Banjo's en klarinet voor 95 euro, inboedel Moszkowicz geveild
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen