Overslaan en naar de inhoud gaan

David Moszkowicz toch niet geschrapt als advocaat

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2015 - 11:27

Advocaat David Moszkowicz is voorlopig nog niet voor het leven uit zijn ambt gezet. Dat heeft het hof van discipline van de advocatuur in Den Bosch vrijdag beslist.

Het hof draaide een eerder besluit daarover terug, omdat er eerst nog nader onderzoek verricht moet worden, schrijft NRC Handelsblad.

Tegengestelde belangen
David Moszkowicz, telg van de beroemde advocatenfamilie uit Maastricht, werd in januari van het tableau geschrapt omdat hij als advocaat tegengesteld belangen zou hebben gediend. Hij zou nabestaanden hebben bijgestaan in een zaak waar hij ook de moordverdachte bijstond. De 65-jarige advocaat zei destijds 'zeer verbaasd' te zijn over het oordeel en ging in hoger beroep bij het hof van discipline.

Het hof oordeelt nu dat er nader onderzoek nodig is om een definitief oordeel te kunnen vellen. Zo moeten er nog twee getuigen worden gehoord en wil het hof het dossier inzien.

Broers
Het is niet voor het eerst dat een advocaat uit de roemruchte familie in de problemen zit. Eerder werden de jongere broers van David, Robert en Bram Moszkowicz, al uit hun ambt gezet.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Ook David Moszkowicz geschrapt als advocaat
Bram Moszkowicz
Hof van discipline oordeelt over terugkeer Bram Moskowicz
Toga advocaat
David Moszkowicz weer bestraft door tuchtrechter
Pand Moszkowicz in Maastricht voor miljoen verkocht
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen