Zuyderland Geleen ziekenhuis

'Alle Limburgse ziekenhuizen gaan reguliere zorg afschalen'

De reguliere zorg in de Limburgse ziekenhuizen wordt de komende week afgeschaald. Doordat patiënten uit het westen van het land in Limburg worden opgenomen, komt de reguliere zorg in het gedrang.

Zuyderland Geleen ziekenhuis
Corona-uitbraak Zuyderland: 'Personeel niet besmet op ok'

Het met corona besmette operatiepersoneel van Zuyderland Medisch Centrum heeft die besmetting waarschijnlijk niet opgelopen in de operatiekamers.

Chirurg, dokter, operatie
Tweede coronagolf: Zuyderland schroeft zorg terug

De Zuyderland-ziekenhuizen in Geleen en Heerlen hebben vanwege de coronacrisis tientallen operaties afgezegd.

David Jongen Zuyderland Heerlen
Zuyderland: 'Eventuele tweede coronagolf blijft spannend'

Als een eventuele tweede golf van het coronavirus net zo hard toeslaat als de eerste keer, dan kan het weer spannend worden voor Zuyderland. Dit zegt David Jongen, bestuursvoorzitter van het ziekenhuis. "Wel hebben we veel geleerd van de afgelopen tijd."

stock ziekenhuis coronavirus
Bijna tekort aan bedden in Limburgse ziekenhuizen

Tijdens het hoogtepunt van de coronacris was er bijna een tekort aan ziekenhuisbedden in Limburg. "Er zat soms maar één leeg bed of zelfs geen leeg bed tussen", dat zegt Helen Mertens, aankomend bestuursvoorzitter van het MUMC+.

David Jongen Zuyderland Heerlen
Zuyderland-topman: ministerie moet ziekenhuizen helpen

Het ministerie van VWS mag ziekenhuizen niet langer in onzekerheid laten over hun financiële toekomst.

stock ziekenhuis coronavirus
Coronacrisis drukt ook financieel zwaar op Zuyderland

De uitbraak van het coronavirus drukt niet alleen fysiek maar ook financieel zwaar op ziekenhuizen. Het Zuyderland Ziekenhuis loopt alleen al zo'n 50 tot 60 miljoen euro aan inkomsten mis.

beademing ziekenhuis corona intensive care (stock)
'Piek aantal intensive care-opnames is achter de rug'

"De piek van het aantal ic-opnames is achter de rug", zegt David Jongen, bestuursvoorzitter van Zuyderland. "Het bewijst het succes van de intelligente lockdown."

School middelbaar onderwijs
Middelbare scholen Parkstad klaar voor herstart na vakantie

De middelbare scholen in Parkstad kunnen op 11 mei starten met lesgeven.

Coronavirus corona mondkapje mondkapjes stock
'Productie medicijnen en mondkapjes niet in buitenland'

Voor cruciale geneesmiddelen moet Europa nooit meer afhankelijk zijn van het buitenland. Dat vindt Europees Parlementslid Esther de Lange.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten