Overslaan en naar de inhoud gaan

Dauphiné: Formolo wint voor Roglic, Dumoulin negentiende

Geplaatst opvrijdag 14 augustus 2020 - 16:40

Davide Formolo heeft op knappe wijze de derde etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen.

De Italiaan trok al vroeg in de rit ten aanval en hield aan het einde van de etappe, die de renners over de Col de la Madeleine leidde en bergop in Saint-Martin-de-Belleville eindigde, een halve minuut over ten opzichte van de achtervolgers.

Dumoulin
Jumbo-Visma-speerpunt Primoz Roglic pakte, in een groep met andere prominenten, de tweede plek. Tom Dumoulin, die met de Jumbo-Visma-ploeg veel energie stak in de jacht op de vroege vluchters, moest op zo'n anderhalve kilometer voor de meet lossen. Daarvóór had ook Steven Kruiswijk de groep met prominenten moeten laten gaan.

Dertiende
Dumoulin kwam 48 seconden na Roglic als nummer negentien over de streep. De Sloveen houdt de leiderstrui in de Dauphiné om zijn schouders, met 14 seconden voorsprong op Thibaut Pinot en 20 seconden marge op Emanuel Buchmann. Dumoulins achterstand op Roglic bedraagt 2 minuten en 13 seconden. Daarmee staat de Maastrichtenaar op de dertiende plaats in het algemeen klassement.

De vijfdaagse koers duurt tot en met zondag en geldt als generale repetitie voor de Tour de France.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen