Overslaan en naar de inhoud gaan

Daten na lockdown: liefde ziet weer kans zonder mondkapje

Geplaatst opwoensdag 4 augustus 2021 - 18:38

Het aantal inschrijvingen is flink toegenomen merkt relatiebureau Mens en Relatie uit Blerick. "Mensen kunnen elkaar weer ontmoeten en in de ogen kijken. Dat is belangrijk bij het ontdekken van een nieuwe relatie."

Keiharde cijfers zijn er niet maar relatiecoach Nancy Peppelenbos ziet een duidelijk verschil met de periode van de lockdown. "Singles hebben het uitermate zwaar gehad. Weinig contact met familie, vrienden en collega's. Laat staan dat het vinden van een geschikte partner bijna onmogelijk is tijdens een lockdown. Nu kunnen er weer afspraakjes gemaakt worden."

Grote stap
Relatiebureau Mens en Relatie heeft vestigingen in Blerick, Sittard en Weert. De leeftijd van cliënten varieert van 28 jaar tot 78 jaar. Gerrit Hendriks (75) is één van hen. Sinds een half jaar staat hij ingeschreven. Dat was een grote stap voor de weduwnaar uit Merselo. "Tuurlijk, ik twijfel of ik wel klaar ben voor een nieuwe relatie."

Klote tijd
Hendriks is vijftig jaar samen geweest met zijn vrouw die twee jaar geleden is overleden. Een zware klap die voor een groot deel in de coronatijd verwerkt moest worden. "Het is een ongelofelijke klote tijd geweest. Zelfs bij vrienden kon je amper op bezoek komen."

Stilte
Jarenlang heeft hij gewerkt in de bouwwereld. Samen met een groep vrijwilligers heeft hij afgelopen jaar ziel en zaligheid gestoken in de bouw van een watermolen in het buitengebied van Merselo. "Ik ben zo blij dat ik dit heb kunnen doen. Werken, timmeren en metselen. Dat was de manier om te vergeten. Want de stilte als je thuis bent, dat is moeilijk. Je kunt het aan niemand uitleggen hoe het voelt om alleen te zijn."

Dates
Inmiddels heeft hij een paar dates gehad. "Ik denk dat het relatiebureau mij kan helpen. Mensen uit de buurt zeggen wel eens dat ze iemand voor me weten. Maar zo werkt dat toch niet. Je moet het zelf ontdekken. Makkelijk is het niet maar ik wel het wel."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen