Overslaan en naar de inhoud gaan

Daten in coronatijd: er bloeit van alles

Geplaatst opzondag 31 mei 2020 - 12:17

Vrijgezel zijn in coronatijd is niet gemakkelijk. Het gemis van een partner voelt groter als je dagenlang alleen thuiszit en daten is lastig zonder cafés, restaurants en bioscopen. Maar toch is niet alles negatief.

"Elk nadeel heeft z'n voordeel." Volgens Wim van Dijk uit Blerick klopt dit citaat van Johan Cruijff als een bus. De 75-jarige vrijgezel ondervindt ook de postieve kant van de coronacrisis op zijn liefdesleven. "Je leert mensen veel beter kennen." Van Dijk datete een aantal jaren met wisselend succes. "Soms ontmoet je totaal iemand anders dan op de foto."

Vonk
Maar sinds korte tijd is de vonk overgeslagen; ontluikende liefde in coronatijd. "We hebben bijna drie maanden alleen maar met elkaar gebeld. Vanwege corona natuurlijk, maar zo leer je iemand wel heel goed kennen voordat je echt af kunt spreken."

Dat eerste afspraakje is inmiddels geweest. Er komt een vervolg met de dame uit het Gelderse Doesburg. "Binnenkort komt ze op bezoek in Blerick."

Singles
Relatiedeskundige Gerda Vossen van Mens en Relatie zou het niet verbazen als er drukke tijden aan komen voor het bureau waar ze werkt. "Ik kan me voorstellen dat singles vóór de coronatijd heel tevreden waren over hun leven. Nu voor iedereen het sociale leven op een laag peil heeft gestaan, ontstaat misschien wel de behoefte aan een partner."

Tips
Het relatiebureau in Venlo geeft cliënten ook datingstips in coronatijd. Vossen: "In ons bestand staan voornamelijk mensen van middelbare en hogere leeftijd. We leggen bijvoorbeeld uit hoe je kunt skypen met elkaar. Ik hoor ook dat er weer brieven worden geschreven. Mooi toch."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen