Overslaan en naar de inhoud gaan

Datalek coronahulp in Venray: namen ondernemers op straat

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 17:58

De gemeente Venray heeft per ongeluk een aantal namen gelekt van ondernemers die een Tozo-regeling hebben aangevraagd. Met die regeling kunnen ondernemers die het water aan de lippen staat door de coronacrisis financiële steun aanvragen.

De gemeente zette 123 mailadressen van ondernemers per ongeluk in cc naar iedereen toen een mail over de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers werd verstuurd.

Datalek
Door dit datalek weten sommige ondernemers nu mogelijk van elkaar wie steun heeft aangevraagd. De gemeente Venray stuurde donderdag meteen een mail toen fout werd ontdekt. 'Wij willen u ervan op de hoogte stellen dat wij dit zeer serieus nemen en dat het datalek is gemeld', schrijft de gemeente. 'Daarnaast zal er een melding worden gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.' De gemeente biedt de ondernemers excuses aan. 'Dit had niet mogen gebeuren', zo staat in de mail.

Pijnlijk
"Dit is natuurlijk een uitermate pijnlijke fout", zegt één van de ondernemers tegen L1. "Het is een precaire kwestie als je als ondernemer genoodzaakt bent vanwege de coronacrisis gebruik te moeten maken van de regeling. Het idee dat nu je gegevens als het ware op straat liggen is een onvergeeflijke fout van de gemeente."

De gemeente Venray laat in een reactie weten met de zaak in de maag te zitten, maar geeft ook aan dat niet alle ondernemers in de maillijst een aanvraag voor financiële ondersteuning hadden ingediend. "De mail is verzonden naar een aantal ondernemers met wie we eerder contact hebben gehad, dat zijn niet per sé allemaal mensen die een Tozo-regeling hebben aangevraagd", zo laat een voorlichter van de gemeente Venray in een reactie weten. Toch zegt de gemeente dat het niet had mogen gebeuren. "We hebben nog geprobeerd de fout te herstellen, maar dat is helaas niet gelukt."

De getroffen ondernemer met wie L1 sprak gelooft echter niets van dat verhaal. "Ik heb nooit met de gemeente van doen gehad tot de Tozo, dus wat doe ik dan in die lijst?"

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen