Overslaan en naar de inhoud gaan

Datalek coronahulp in Venray: namen ondernemers op straat

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 17:58

De gemeente Venray heeft per ongeluk een aantal namen gelekt van ondernemers die een Tozo-regeling hebben aangevraagd. Met die regeling kunnen ondernemers die het water aan de lippen staat door de coronacrisis financiële steun aanvragen.

De gemeente zette 123 mailadressen van ondernemers per ongeluk in cc naar iedereen toen een mail over de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers werd verstuurd.

Datalek
Door dit datalek weten sommige ondernemers nu mogelijk van elkaar wie steun heeft aangevraagd. De gemeente Venray stuurde donderdag meteen een mail toen fout werd ontdekt. 'Wij willen u ervan op de hoogte stellen dat wij dit zeer serieus nemen en dat het datalek is gemeld', schrijft de gemeente. 'Daarnaast zal er een melding worden gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.' De gemeente biedt de ondernemers excuses aan. 'Dit had niet mogen gebeuren', zo staat in de mail.

Pijnlijk
"Dit is natuurlijk een uitermate pijnlijke fout", zegt één van de ondernemers tegen L1. "Het is een precaire kwestie als je als ondernemer genoodzaakt bent vanwege de coronacrisis gebruik te moeten maken van de regeling. Het idee dat nu je gegevens als het ware op straat liggen is een onvergeeflijke fout van de gemeente."

De gemeente Venray laat in een reactie weten met de zaak in de maag te zitten, maar geeft ook aan dat niet alle ondernemers in de maillijst een aanvraag voor financiële ondersteuning hadden ingediend. "De mail is verzonden naar een aantal ondernemers met wie we eerder contact hebben gehad, dat zijn niet per sé allemaal mensen die een Tozo-regeling hebben aangevraagd", zo laat een voorlichter van de gemeente Venray in een reactie weten. Toch zegt de gemeente dat het niet had mogen gebeuren. "We hebben nog geprobeerd de fout te herstellen, maar dat is helaas niet gelukt."

De getroffen ondernemer met wie L1 sprak gelooft echter niets van dat verhaal. "Ik heb nooit met de gemeente van doen gehad tot de Tozo, dus wat doe ik dan in die lijst?"

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen