Overslaan en naar de inhoud gaan

Datalek coronahulp in Venray: namen ondernemers op straat

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 17:58

De gemeente Venray heeft per ongeluk een aantal namen gelekt van ondernemers die een Tozo-regeling hebben aangevraagd. Met die regeling kunnen ondernemers die het water aan de lippen staat door de coronacrisis financiële steun aanvragen.

De gemeente zette 123 mailadressen van ondernemers per ongeluk in cc naar iedereen toen een mail over de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers werd verstuurd.

Datalek
Door dit datalek weten sommige ondernemers nu mogelijk van elkaar wie steun heeft aangevraagd. De gemeente Venray stuurde donderdag meteen een mail toen fout werd ontdekt. 'Wij willen u ervan op de hoogte stellen dat wij dit zeer serieus nemen en dat het datalek is gemeld', schrijft de gemeente. 'Daarnaast zal er een melding worden gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.' De gemeente biedt de ondernemers excuses aan. 'Dit had niet mogen gebeuren', zo staat in de mail.

Pijnlijk
"Dit is natuurlijk een uitermate pijnlijke fout", zegt één van de ondernemers tegen L1. "Het is een precaire kwestie als je als ondernemer genoodzaakt bent vanwege de coronacrisis gebruik te moeten maken van de regeling. Het idee dat nu je gegevens als het ware op straat liggen is een onvergeeflijke fout van de gemeente."

De gemeente Venray laat in een reactie weten met de zaak in de maag te zitten, maar geeft ook aan dat niet alle ondernemers in de maillijst een aanvraag voor financiële ondersteuning hadden ingediend. "De mail is verzonden naar een aantal ondernemers met wie we eerder contact hebben gehad, dat zijn niet per sé allemaal mensen die een Tozo-regeling hebben aangevraagd", zo laat een voorlichter van de gemeente Venray in een reactie weten. Toch zegt de gemeente dat het niet had mogen gebeuren. "We hebben nog geprobeerd de fout te herstellen, maar dat is helaas niet gelukt."

De getroffen ondernemer met wie L1 sprak gelooft echter niets van dat verhaal. "Ik heb nooit met de gemeente van doen gehad tot de Tozo, dus wat doe ik dan in die lijst?"

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen