Overslaan en naar de inhoud gaan

Dassenfamilie moet verhuizen vanwege nieuwe weg

Geplaatst opmaandag 22 januari 2018 - 6:47

De dassenfamilie, die vlak bij de Wirosingel in Roermond woont, moet verhuizen voor de reconstructie van de N280 in Roermond.

Een nieuw verblijf is al voor ze geregeld. Volgens de Limburger heeft de vereniging Das en Boom in de buurt een nieuwe kunstmatige burcht aangelegd.

Na de zomer
De huidige burcht ligt pal onder de toekomstige toerit die vanuit de Wirosingel naar de nieuwe N280 gaat lopen. Het is daarom de bedoeling dat de dassen na de zomer naar hun nieuwe burcht verhuizen. Daarvoor moet eerst de weg ernaar toe met planten begroeid zijn, omdat dassen niet van een open veld houden.

Beschermd
De das is een beschermde diersoort en daarom mag een burcht niet zomaar vernietigd worden. De provincie, die eigenaar van de weg is, schakelde daarom de vereniging Das en Boom in.

Beroepszaak
Het is nog niet duidelijk wanneer de reconstructie van de N280 precies van start gaat. Bij de Raad van State loopt een beroepszaak tegen het bestemmingsplan. Waarschijnlijk volgt volgende maand de uitspraak. Als de bezwaren niet worden gehonoreerd dan kan de verbouwing van start gaan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen