Overslaan en naar de inhoud gaan

Dassen lijden onder de aanhoudende droogte

Geplaatst opdonderdag 2 augustus 2018 - 17:48

Jonge dassen hebben ernstig te lijden onder de aanhoudende droogte. Ook natuurorganisatie Das & Boom uit Beek-Ubbergen constateert dat er veel dassen sterven.

De jongen zijn toe aan het eten van insecten uit de bodem, maar door de droogte zitten die beestjes te diep onder de grond. Moederdassen moeten hun jongen daardoor langer zogen.

Verdubbeling
De moederdieren moeten steeds langere tochten uitvoeren om eten te vinden. En daarna gaan ze weer terug naar hun jongen. Dat verhoogt het risico op aanrijdingen. Das & Boom verwacht dat het aantal doodgereden dassen dit jaar verdubbelt ten opzichte van andere jaren.

De das is in Nederland een beschermd dier. Er zijn op dit moment ongeveer 6000 dassen. Jaarlijks komt ongeveer een vijfde van de dassen om door aanrijdingen.

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen