dassen_HD

Das richt meeste schade aan bij Limburgse boeren

Dassen hebben in 2019 voor ruim 250.000 euro aan schade veroorzaakt in Limburg.

Gifkorrels gevonden in dassenburcht Lottum (7 sep 2019)
Grote hoeveelheid gif aangetroffen in dassenburcht Lottum

In een dassenburcht in Lottum is vorige week een grote hoeveelheid gif aangetroffen.

Grote dassensterfte tussen Linne en Sint Odiliënberg

De Grote Bergerweg tussen Linne en Sint Odiliënberg is de dodenweg voor dassen in Limburg.

Dassen lijden onder de aanhoudende droogte

Jonge dassen hebben ernstig te lijden onder de aanhoudende droogte. Ook natuurorganisatie Das & Boom uit Beek-Ubbergen constateert dat er veel dassen sterven.

Provincie wil dassenschade halt toeroepen

De provincie onderzoekt de mogelijkheid om voor een aantal dure landbouwteelten rasters verplicht te stellen om schade door dassen te voorkomen.

Stichting Das en Boom niet onder indruk van oproep

De stichting Das en Boom is niet onder de indruk van de oproep van de politie en provincie aan het publiek om te stoppen met het vernielen van dassenburchten.

Landbouwbond boos: wij voeren geen hetze tegen dassen

Limburgse landbouworganisaties zijn boos over de uitspraken van de stichting Das en Boom. De boeren voeren volgens hen geen hetze tegen dassen; ze hebben juist een uitstekende relatie met het dier.

Dierenpartij stelt vragen over vernieling dassenburcht

De Partij voor de Dieren in het Limburgs Parlement wil van het provinciebestuur weten wat het gaat doen om nieuwe vernielingen van dassenburchten te voorkomen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app