Overslaan en naar de inhoud gaan

Das geeft brandweer in Epen handenvol werk

Geplaatst opvrijdag 8 februari 2019 - 14:59

In een schuurtje in Epen heeft vermoedelijk een das de brandweer flink aan het werk gezet met omgekiepte zakken met verdacht poeder.

De brandweer van Mechelen werd donderdag rond 14:30 uur opgeroepen voor een bodemverontreiniging in de Julianastraat, zo staat op de Facebookpagina van de brandweerkazerne.

Hol
De veroorzaker van de rommel werd in de richting van een das gezocht, omdat onder het rek waar de zakken en potten waren omgevallen een hol van het dier werd gevonden. Die woonplek heeft vermoedelijk voor instabiliteit van de stellage gezorgd. De zakken en potten met de poeder die daar stonden zijn daardoor op de grond beland. De das heeft er vervolgens nog zijn tanden in de zakken gezet.

Potten
De brandweermensen gingen voorzichtig te werk, omdat niet duidelijk was om wat voor poeder het ging. De zakken en emmers stonden er volgens de brandweer al jaren. Waarschijnlijk werd de stof vroeger gebruikt bij het bakken van potten.

Douches
Gekleed in speciale pakken werd het goedje veiliggesteld. De post van Vaals zorgde voor units met douches, zodat de brandweerlui schoongespoten konden worden.

Uiteindelijk bleek het onbekende goedje hoogstwaarschijnlijk geel pigment te zijn.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen