Overslaan en naar de inhoud gaan

Dario Polman vertrekt bij Bevo

Geplaatst opwoensdag 11 mei 2016 - 6:19

Handballer Dario Polman (23) verruilt aan het einde van het seizoen Targos Bevo Hc voor de Duitse derde Bundesligaclub HSG Krefeld.

De middenopbouwer tekent een contract voor een jaar, met een optie tot nog een jaar. Dat laat de speler weten aan Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad.

Prikkel
​Polman speelde drie seizoenen bij Bevo, daarvoor was hij jarenlang speler bij Swift Arnhem in de stad waar hij ook vandaan komt. "Het was een heel lastige beslissing, want ik laat iets heel moois achter bij Bevo, maar ik was toe aan een nieuwe prikkel met een nieuw team en een nieuwe competitie", vertelt de Arnhemmer. Maar voegt hij er gelijk aan toe: "Ik ben nog niet klaar bij Bevo. We gaan er nog alles aan doen om kampioen te worden."

Gevoelsmens
De titel pakte Polman ook in zijn eerste jaar in Limburg, daarna won hij nog de Supercup en deed hij mee om de prijzen in de BENE-League. "Ik kan terugkijken op een hele mooie periode. Ik ga Bevo missen, maar zij mij hopelijk ook. Daarom was voor mij de keuze ook heel lastig. Ik ben een gevoelsmens, maar het gevoel bij Krefeld is ook goed."

Koploper
Krefeld, dat afgelopen seizoen lang koploper was, maar uiteindelijk als derde eindigde in de derde Liga is voor komend seizoen titelkandidaat. "Mijn doel is om met de club te promoveren naar tweede liga. Dat zijn we ook verplicht, want het is een van de betere ploegen op dit niveau." Wat betreft zijn Duits ligt er nog een extra uitdaging. Lachend: "Dat is nog wel een puntje van verbetering."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Hoog bezoek bij Bevo: Van der Vaart en Estavana op tribune
Dario Polman terug naar Targos Bevo
Bevo verliest in België
Bevo verliest EHF Cup duel in Slowakije
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen