Overslaan en naar de inhoud gaan

Darije Kalezic vertrekt als coach bij MVV

Geplaatst opzaterdag 22 mei 2021 - 13:32

Trainer Darije Kalezic vertrekt als hoofdtrainer van MVV. Dat heeft de Maastrichtse club zaterdagmiddag bekendgemaakt.

MVV heeft ook al zijn nieuwe trainer vastgelegd. Klaas Wels, tot afgelopen seizoen trainer bij TOP Oss, wordt de opvolger van Kalezic.

Intensief
MVV zegt in een persbericht: "MVV Maastricht en trainer-coach Darije Kalezic hebben in goed onderling overleg besloten om na een jaar hun succesvolle samenwerking te beëindigen."

Kalezic zegt in een reactie: "Onze samenwerking is heel intensief geweest en dat heeft heel veel energie van mij vereist. Gelukkig, kijk ik met een goed gevoel terug want wij hebben alle beoogde doelstellingen gehaald. Daarmee hebben wij een goede basis gelegd voor verdere succesvolle ontwikkelingen van MVV Maastricht." Kalezic had nog een contract tot volgend jaar bij de Sterrendragers.

Passie en inzet
Klaas Wels is de opvolger van Kalezic. Volgens MVV past Wels precies in het plaatje dat MVV voor ogen heeft. "Wels is een trainer die qua spelstijl in het verlengde van Darije Kalezic werkt en daarbij ook de volledige passie en inzet van zijn spelers vraagt."

TOP Oss
Wels was van 2010 tot 2017 assistent-trainer bij FC Oss, voordat hij 2017 werd aangesteld als hoofdtrainer. Tijdens zijn jaren als assistent coachte Wels ook nog amateurploegen. Als hoofdtrainer van TOP Oss werd hij in zijn eerste seizoen 15e in de Eerste Divisie. Een jaar later haalde hij de play-offs door een zesde plek. Daarin strandde TOP Oss in de tweede ronde tegen Sparta Rotterdam. In 2020 stond de Brabantse ploeg op plek 16 toen het seizoen werd afgebroken vanwege het coronavirus. Afgelopen seizoen eindigde TOP Oss als tiende, een plaats hoger dan de Maastrichtenaren.

Prachtige club
Wels zegt 'vereerd en trots' te zijn om in Maastricht aan de slag te gaan. "Het is een prachtige club met een mooi stadion en altijd enthousiast publiek. Een grote club met historie in een geweldige stad. Een club die leeft in de stad." Wels zegt zich te kunnen vinden in de visie van MVV: "De visie die de club heeft is duidelijk en realistisch. Ik wil ook alleen aan de slag bij een club die een duidelijke visie heeft. En die heeft MVV! Stap voor stap richting de play-offs, spelers beter maken, de Academy."

Klaas Wels tekent voor twee jaar in Maastricht.

Klaas Wels Trainer MVV
Klaas Wels kijkt toe tijdens de wedstrijd TOP Oss - MVV op 16 april 2021
Bron: PubliciteitVisie

Assistent-trainer
Regillio Vrede, assistent-trainer bij MVV, heeft in 2008 met Wels gewerkt. Vrede, toen assistent-trainer bij Oss, begeleidde Wels als stagiaire. "Hij is enorm gedreven, ambitieus, wil altijd het maximale uit een speler halen. Een echt voetbaldier, hij ademt uit iedere porie voetbal."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen