Overslaan en naar de inhoud gaan

Dansscholen mogen weer open

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2020 - 7:00

De dansscholen in Limburg openen vanaf 1 juli weer hun deuren en dat hadden ze een paar weken geleden niet verwacht.

De afgelopen tijd was er grote ontevredenheid bij verschillende dansschoolhouders, zij vonden namelijk dat ze tussen wal en schip vielen. Dit kwam omdat het onduidelijk was onder welke sector de dansscholen werden geschaard. Volgens de Kamer van Koophandel valt de sector onder cultureel onderwijs, terwijl het ministerie van Volksgezondheid de dansscholen onder sportscholen schaart. En voor die sportscholen waren er lang strengere coronamaatregelen van kracht.

Lees ook: Dansscholen willen weer open

Poster
Maar deze week werden ze apart beschreven op de informatieposter van het RIVM. "Toen we dat zagen ging er wel een fles champagne open" zegt Chris Bernaards, eigenaar van Dansschool Bernaards in Maastricht. "De afgelopen maanden heb ik samen met collega's hard gewerkt om de danssector op de kaart te zetten en dat is nu gelukt.

Anderhalve meter
Volgens de de nieuwe richtlijnen van het RIVM hoeven dansers zich niet aan de verplichte anderhalve meter te houden. "Het idee is natuurlijk dat je met je eigen partner danst, en dat is in de meeste gevallen ook zo" vertelt Bernaards "maar als we tussen de regeltjes doorlezen dan zeggen we eigenlijk - iedereen mag gewoon met iemand dansen". Desondanks zullen Bernaards en zijn collega's ervoor waken dat de paren op de dansvloer anderhalve meter afstand bewaren.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen