Overslaan en naar de inhoud gaan

Dansmarietje uit Vaals Europees kampioen

Geplaatst opwoensdag 10 juni 2015 - 15:00

Dansmarietje Cassie Schmeets van CV de Grensülle uit Vaals is afgelopen zaterdag in het Brabantse Waalre Europees Kampioen geworden in de A-Klasse senioren bij de solo gardedans.

Op een tweede plaats eindigde een andere Limburgse, Vienna Hermans uit Landgraaf. Aan het EK, dat jaarlijks plaatsvindt onder toezicht van de International Dancesport Association I.D.A. doen vooral groepen uit Duitsland, België en Nederland mee.

Succesvol
Ook voor dansgroep Dance Spirit uit Partij was het EK succesvol. In de A-Klasse junioren groepen showdans werd een tweede plaats behaald en in de B-Klasse van dezelfde categorie werd gewonnen. De Bambino-klasse solo gardedans voor kinderen van 4 tot 7 jaar werd door Britt Koster uit Partij gewonnen. Fenne Brauers uit Partij werd tweede en Bente Essers uit Sittard derde.

Simpelveld
Ander hoofdprijzen op het EK waren er voor Jeslyn en Jadie van Dierendonck van 'The Bandits' van CV de Unskes uit Landgraaf en Jana Bleijlevens van Accelerando uit Simpelveld.

cassie schmeets, dansmarietje
Dansmarietje Cassie Schmeets uit Vaals.
Foto: Facebook, Cassie Schmeets
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bedrijf uit Landgraaf bouwt 300 studentenwoningen
Zuid-Limburgse gemeenten in de bres voor koeien
RD4: gratis GFT-afval in Parkstad en Vaals
Afval Container
Afvalverwerker Rd4 laat containers in de kou staan
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen