Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dansende tweelingzusjes krijgen eigen dans-app

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 7:03

De twaalfjarige tweelingzusjes Norah en Yarah Mukanga uit Meerssen krijgen een eigen dans-app.

Met de augmented reality dans-app, die tot Dance With Us is gedoopt, kun je tien dansmoves leren van de meisjes. Ook is het mogelijk om met ze te jammen.

3D
De zusjes zijn onlangs in Londen geweest waar hun bewegingen in een speciale ruimte met 106 camera's zijn vastgelegd. Daardoor is het mogelijk dat gebruikers van de app en dansliefhebbers de tweelingzusjes voor hun neus in 3D zien optreden. De zusjes uit Meerssen hopen heel Nederland aan het dansen te krijgen met de app.

Lees ook: Dansende zusjes dromen van eigen muziek en kledinglijn

Inspiratie
"Wij dansen al sinds we drie jaar oud zijn, iedere minuut van de dag, maar het allerleukste vinden we het als we anderen aan het dansen krijgen", zegt de dansende tweeling. We hopen dat we wereldwijd mensen inspireren om ook te gaan dansen."

Carrière
De Meerssense zusjes Mukanga timmeren al jaren aan de weg als dansers. Norah en Yarah kwamen in 2013 al op de buis in Holland's Got Talent. Een jaar later deden ze mee met televisietalentenjacht Everybody Dance Now van RTL4 en schopten het tot de finale. Twee jaar geleden stonden ze zelfs naast Justin Bieber op het podium in het GelreDome in Arnhem. Dit jaar gingen de zusjes viral met een video waarin te zien is hoe ze de wereldberoemde talkshowhost Ellen DeGeneres in haar talkshow Ellen een introductieles Nederlands geven.

Lees ook: Meerssense zusjes geven Ellen Degeneres Nederlandse les

Augmented reality
De speciale app is ontwikkeld door &samhoud media, een bedrijf dat gespecialiseerd is in virtual reality en augmented reality. Eerder ontwikkelde ze bijvoorbeeld de AH Dino-app met Freek Vonk en de AH Ruimtereis-app met André Kuipers. Ontwikkelaar Jip Samhoud hoopt dat de tweeling met deze app de wereld gaat veroveren en dat ze iedereen aan het bewegen krijgen.

Video: &samhoud media

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen