Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dansende tweelingzusjes krijgen eigen dans-app

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 7:03

De twaalfjarige tweelingzusjes Norah en Yarah Mukanga uit Meerssen krijgen een eigen dans-app.

Met de augmented reality dans-app, die tot Dance With Us is gedoopt, kun je tien dansmoves leren van de meisjes. Ook is het mogelijk om met ze te jammen.

3D
De zusjes zijn onlangs in Londen geweest waar hun bewegingen in een speciale ruimte met 106 camera's zijn vastgelegd. Daardoor is het mogelijk dat gebruikers van de app en dansliefhebbers de tweelingzusjes voor hun neus in 3D zien optreden. De zusjes uit Meerssen hopen heel Nederland aan het dansen te krijgen met de app.

Lees ook: Dansende zusjes dromen van eigen muziek en kledinglijn

Inspiratie
"Wij dansen al sinds we drie jaar oud zijn, iedere minuut van de dag, maar het allerleukste vinden we het als we anderen aan het dansen krijgen", zegt de dansende tweeling. We hopen dat we wereldwijd mensen inspireren om ook te gaan dansen."

Carrière
De Meerssense zusjes Mukanga timmeren al jaren aan de weg als dansers. Norah en Yarah kwamen in 2013 al op de buis in Holland's Got Talent. Een jaar later deden ze mee met televisietalentenjacht Everybody Dance Now van RTL4 en schopten het tot de finale. Twee jaar geleden stonden ze zelfs naast Justin Bieber op het podium in het GelreDome in Arnhem. Dit jaar gingen de zusjes viral met een video waarin te zien is hoe ze de wereldberoemde talkshowhost Ellen DeGeneres in haar talkshow Ellen een introductieles Nederlands geven.

Lees ook: Meerssense zusjes geven Ellen Degeneres Nederlandse les

Augmented reality
De speciale app is ontwikkeld door &samhoud media, een bedrijf dat gespecialiseerd is in virtual reality en augmented reality. Eerder ontwikkelde ze bijvoorbeeld de AH Dino-app met Freek Vonk en de AH Ruimtereis-app met André Kuipers. Ontwikkelaar Jip Samhoud hoopt dat de tweeling met deze app de wereld gaat veroveren en dat ze iedereen aan het bewegen krijgen.

Video: &samhoud media

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen