Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dansende tweelingzusjes krijgen eigen dans-app

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 7:03

De twaalfjarige tweelingzusjes Norah en Yarah Mukanga uit Meerssen krijgen een eigen dans-app.

Met de augmented reality dans-app, die tot Dance With Us is gedoopt, kun je tien dansmoves leren van de meisjes. Ook is het mogelijk om met ze te jammen.

3D
De zusjes zijn onlangs in Londen geweest waar hun bewegingen in een speciale ruimte met 106 camera's zijn vastgelegd. Daardoor is het mogelijk dat gebruikers van de app en dansliefhebbers de tweelingzusjes voor hun neus in 3D zien optreden. De zusjes uit Meerssen hopen heel Nederland aan het dansen te krijgen met de app.

Lees ook: Dansende zusjes dromen van eigen muziek en kledinglijn

Inspiratie
"Wij dansen al sinds we drie jaar oud zijn, iedere minuut van de dag, maar het allerleukste vinden we het als we anderen aan het dansen krijgen", zegt de dansende tweeling. We hopen dat we wereldwijd mensen inspireren om ook te gaan dansen."

Carrière
De Meerssense zusjes Mukanga timmeren al jaren aan de weg als dansers. Norah en Yarah kwamen in 2013 al op de buis in Holland's Got Talent. Een jaar later deden ze mee met televisietalentenjacht Everybody Dance Now van RTL4 en schopten het tot de finale. Twee jaar geleden stonden ze zelfs naast Justin Bieber op het podium in het GelreDome in Arnhem. Dit jaar gingen de zusjes viral met een video waarin te zien is hoe ze de wereldberoemde talkshowhost Ellen DeGeneres in haar talkshow Ellen een introductieles Nederlands geven.

Lees ook: Meerssense zusjes geven Ellen Degeneres Nederlandse les

Augmented reality
De speciale app is ontwikkeld door &samhoud media, een bedrijf dat gespecialiseerd is in virtual reality en augmented reality. Eerder ontwikkelde ze bijvoorbeeld de AH Dino-app met Freek Vonk en de AH Ruimtereis-app met André Kuipers. Ontwikkelaar Jip Samhoud hoopt dat de tweeling met deze app de wereld gaat veroveren en dat ze iedereen aan het bewegen krijgen.

Video: &samhoud media

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen