Overslaan en naar de inhoud gaan

Dansdagen krijgt 60.000 euro extra van provincie

Geplaatst opdonderdag 10 november 2016 - 15:01

De Nederlandse Dansdagen krijgt 60.000 euro per jaar extra van de provincie Limburg.

Dat geld is bedoeld om de openingsavond te kunnen blijven organiseren met de bijbehorende uitreiking van de Zwanen. Dat schrijft gedeputeerde Ger Koopmans in een brief aan Provinciale Staten. Vrijdag besluit dat orgaan over de subsidietoekenningen voor culturele instellingen.

Losse schroeven
De organisatie van het dansfestival maakte zich de afgelopen dagen ernstige zorgen over het voortbestaan van het festival. Mocht de provincie niet met extra geld over de brug komen, dan zou het festival waarschijnlijk niet aan de kwaliteitseisen van het ministerie van OCW kunnen voldoen en daarmee leek de organisatie op losse schroeven te komen staan.

Architectuur
In de brief kondigt Koopmans ook aan met Bureau Europa en IBA Parkstad in gesprek te zijn over een samenwerking tussen de twee organisaties op het gebied van architectuur. "De IBA-organisatie stond eerder vanuit haar beleidsplannen niet open voor een dergelijke samenwerking. Er wordt actief ingezet, in overleg met beide partijen, op de realisatie van een rol voor Bureau Europa in de IBA-ontwikkeling."

Meer doem
Ook Bureau Europa vreest zonder extra geld niet te kunnen blijven voortbestaan. Datzelfde doembeeld ziet productiehuis Intro in situ voor zichzelf weggelegd. Koopmans spreekt vrijdagochtend vlak voor de Statenvergadering met die organisatie over de toekomst. Daarna zal hij Provinciale Staten bijpraten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Extra subsidie voor Nederlandse Dansdagen
Directeur dreigt: 'Dansdagen verdwijnen zonder extra geld'
Zuid-Limburg wil zich gaan profileren met dans en film
Cecilia Moisio wint Prijs Nederlandse Dansdagen
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen