Overslaan en naar de inhoud gaan

Dansdagen krijgt 60.000 euro extra van provincie

Geplaatst opdonderdag 10 november 2016 - 15:01

De Nederlandse Dansdagen krijgt 60.000 euro per jaar extra van de provincie Limburg.

Dat geld is bedoeld om de openingsavond te kunnen blijven organiseren met de bijbehorende uitreiking van de Zwanen. Dat schrijft gedeputeerde Ger Koopmans in een brief aan Provinciale Staten. Vrijdag besluit dat orgaan over de subsidietoekenningen voor culturele instellingen.

Losse schroeven
De organisatie van het dansfestival maakte zich de afgelopen dagen ernstige zorgen over het voortbestaan van het festival. Mocht de provincie niet met extra geld over de brug komen, dan zou het festival waarschijnlijk niet aan de kwaliteitseisen van het ministerie van OCW kunnen voldoen en daarmee leek de organisatie op losse schroeven te komen staan.

Architectuur
In de brief kondigt Koopmans ook aan met Bureau Europa en IBA Parkstad in gesprek te zijn over een samenwerking tussen de twee organisaties op het gebied van architectuur. "De IBA-organisatie stond eerder vanuit haar beleidsplannen niet open voor een dergelijke samenwerking. Er wordt actief ingezet, in overleg met beide partijen, op de realisatie van een rol voor Bureau Europa in de IBA-ontwikkeling."

Meer doem
Ook Bureau Europa vreest zonder extra geld niet te kunnen blijven voortbestaan. Datzelfde doembeeld ziet productiehuis Intro in situ voor zichzelf weggelegd. Koopmans spreekt vrijdagochtend vlak voor de Statenvergadering met die organisatie over de toekomst. Daarna zal hij Provinciale Staten bijpraten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Extra subsidie voor Nederlandse Dansdagen
Directeur dreigt: 'Dansdagen verdwijnen zonder extra geld'
Zuid-Limburg wil zich gaan profileren met dans en film
Cecilia Moisio wint Prijs Nederlandse Dansdagen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen