Overslaan en naar de inhoud gaan

Dansdagen krijgt 60.000 euro extra van provincie

Geplaatst opdonderdag 10 november 2016 - 15:01

De Nederlandse Dansdagen krijgt 60.000 euro per jaar extra van de provincie Limburg.

Dat geld is bedoeld om de openingsavond te kunnen blijven organiseren met de bijbehorende uitreiking van de Zwanen. Dat schrijft gedeputeerde Ger Koopmans in een brief aan Provinciale Staten. Vrijdag besluit dat orgaan over de subsidietoekenningen voor culturele instellingen.

Losse schroeven
De organisatie van het dansfestival maakte zich de afgelopen dagen ernstige zorgen over het voortbestaan van het festival. Mocht de provincie niet met extra geld over de brug komen, dan zou het festival waarschijnlijk niet aan de kwaliteitseisen van het ministerie van OCW kunnen voldoen en daarmee leek de organisatie op losse schroeven te komen staan.

Architectuur
In de brief kondigt Koopmans ook aan met Bureau Europa en IBA Parkstad in gesprek te zijn over een samenwerking tussen de twee organisaties op het gebied van architectuur. "De IBA-organisatie stond eerder vanuit haar beleidsplannen niet open voor een dergelijke samenwerking. Er wordt actief ingezet, in overleg met beide partijen, op de realisatie van een rol voor Bureau Europa in de IBA-ontwikkeling."

Meer doem
Ook Bureau Europa vreest zonder extra geld niet te kunnen blijven voortbestaan. Datzelfde doembeeld ziet productiehuis Intro in situ voor zichzelf weggelegd. Koopmans spreekt vrijdagochtend vlak voor de Statenvergadering met die organisatie over de toekomst. Daarna zal hij Provinciale Staten bijpraten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Extra subsidie voor Nederlandse Dansdagen
Directeur dreigt: 'Dansdagen verdwijnen zonder extra geld'
Zuid-Limburg wil zich gaan profileren met dans en film
Cecilia Moisio wint Prijs Nederlandse Dansdagen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen