Overslaan en naar de inhoud gaan

Dankzij adoptiegraf studeren aan Amerikaanse legeracademie

Geplaatst opvrijdag 5 mei 2017 - 15:03

Het begon met de adoptie van twee graven op het oorlogskerkhof in Margraten en nu studeert Tom Koopman uit Baarlo af aan dezelfde militaire academie als de adoptiesoldaten 80 jaar eerder.

De graven van twee Amerikaanse soldaten op de Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten werden jaren geleden geadopteerd door de oom en tante van Patrick Koopman, de vader van Tom.

Citadel
De gesneuvelde bevrijders studeerden in Charleston in South-Carolina aan de gerenommeerde militaire academie The Citadel. Patrick en Anja Koopman hebben onlangs zelf graven van twee andere Citadel-mannen, die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog, geadopteerd. Zij rusten op een Amerikaanse begraafplaats in België.

Studiebeurs
Het toeval wil dat Tom een fervent basketballer is, die graag wil slagen in Amerika. Hij was dan ook dolgelukkig dat hem een volledige studiebeurs werd aangeboden aan The Citadel, waar hij zijn studie kan combineren met zijn sport. In 2013 startte hij als eerstejaars student.

De 203 centimeter lange Tom zit nu in zijn afstudeerjaar, is een succesvolle cadet en leider van het basketbalteam The Bulldogs. Zaterdag studeert hij af.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Museum op begraafplaats Margraten
Laatste adoptiegraf Margraten toegekend
Margraten herdenkt D-Day
Helft Amerikaanse soldaten Margraten heeft nu een gezicht
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen