Overslaan en naar de inhoud gaan

Dankzij adoptiegraf studeren aan Amerikaanse legeracademie

Geplaatst opvrijdag 5 mei 2017 - 15:03

Het begon met de adoptie van twee graven op het oorlogskerkhof in Margraten en nu studeert Tom Koopman uit Baarlo af aan dezelfde militaire academie als de adoptiesoldaten 80 jaar eerder.

De graven van twee Amerikaanse soldaten op de Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten werden jaren geleden geadopteerd door de oom en tante van Patrick Koopman, de vader van Tom.

Citadel
De gesneuvelde bevrijders studeerden in Charleston in South-Carolina aan de gerenommeerde militaire academie The Citadel. Patrick en Anja Koopman hebben onlangs zelf graven van twee andere Citadel-mannen, die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog, geadopteerd. Zij rusten op een Amerikaanse begraafplaats in België.

Studiebeurs
Het toeval wil dat Tom een fervent basketballer is, die graag wil slagen in Amerika. Hij was dan ook dolgelukkig dat hem een volledige studiebeurs werd aangeboden aan The Citadel, waar hij zijn studie kan combineren met zijn sport. In 2013 startte hij als eerstejaars student.

De 203 centimeter lange Tom zit nu in zijn afstudeerjaar, is een succesvolle cadet en leider van het basketbalteam The Bulldogs. Zaterdag studeert hij af.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Museum op begraafplaats Margraten
Laatste adoptiegraf Margraten toegekend
Helft Amerikaanse soldaten Margraten heeft nu een gezicht
Margraten herdenkt D-Day
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen