Overslaan en naar de inhoud gaan

Daniel wurgde collega Michel: 'Kon niet anders'

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 7:26

De 24-jarige stratenmaker Daniel Joaquim S. moet de rechter vrijdag overtuigen van het feit dat hij de Michel Mourao Gonçalves (24) niet met opzet wurgde. Volgens de Portugees is de dood van zijn landgenoot het resultaat van een uit de hand gelopen ruzie.

Michel kwam op 28 juli 2018 om het leven in Amstenrade, waar hij aan de Oudestraat samenwoonde met Daniel en twee andere Portugezen. Ze werkten voor een Nederlandse aannemer aan een project.

Lees ook: Dood van Portugees: 'Wat heb je gezegd, hoerenjong?'

Goed salaris
Het viertal uit Penafiel probeerde een fijne cent bij te verdienen in Nederland, waar ongeveer drie keer zoveel geld verdiend kon worden dan in eigen land. Verdachte Daniel kon zo'n salaris, bijna 3000 euro, goed gebruiken. Hij was net vader geworden van een zoon, terwijl zijn vrouw nog drie kinderen heeft van eerdere partners.

Vechten om vrouw
Die vrouw is volgens betrokkenen de kern van de ruzie, die Michel uiteindelijk het leven kostte. Ze zou contact hebben gehad met Michel en daar was Daniel vanzelfsprekend niet blij mee. Om hem terug te pakken, zou Daniel hebben geklikt bij de vrouw van Michel. Op camerabeelden is te zien en te horen hoe het latere slachtoffer daarop reageerde. "Wat heb je tegen mijn vrouw gezegd, hoerenjong?", schreeuwde hij, voordat de kemphanen met elkaar in gevecht raakten.

Het resultaat is bekend. Nu staat de rechter voor de vraag of Daniel zichzelf probeerde te verdedigen, of dat hij zijn landgenoot bewust van het leven beroofde. Justitie zet in op dat laatste en komt vrijdag met een strafeis. Daniel claimt dat hij geen andere keuze had en dus vrijgesproken moet worden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen