Overslaan en naar de inhoud gaan

Daniel wurgde collega Michel: 'Kon niet anders'

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 7:26

De 24-jarige stratenmaker Daniel Joaquim S. moet de rechter vrijdag overtuigen van het feit dat hij de Michel Mourao Gonçalves (24) niet met opzet wurgde. Volgens de Portugees is de dood van zijn landgenoot het resultaat van een uit de hand gelopen ruzie.

Michel kwam op 28 juli 2018 om het leven in Amstenrade, waar hij aan de Oudestraat samenwoonde met Daniel en twee andere Portugezen. Ze werkten voor een Nederlandse aannemer aan een project.

Lees ook: Dood van Portugees: 'Wat heb je gezegd, hoerenjong?'

Goed salaris
Het viertal uit Penafiel probeerde een fijne cent bij te verdienen in Nederland, waar ongeveer drie keer zoveel geld verdiend kon worden dan in eigen land. Verdachte Daniel kon zo'n salaris, bijna 3000 euro, goed gebruiken. Hij was net vader geworden van een zoon, terwijl zijn vrouw nog drie kinderen heeft van eerdere partners.

Vechten om vrouw
Die vrouw is volgens betrokkenen de kern van de ruzie, die Michel uiteindelijk het leven kostte. Ze zou contact hebben gehad met Michel en daar was Daniel vanzelfsprekend niet blij mee. Om hem terug te pakken, zou Daniel hebben geklikt bij de vrouw van Michel. Op camerabeelden is te zien en te horen hoe het latere slachtoffer daarop reageerde. "Wat heb je tegen mijn vrouw gezegd, hoerenjong?", schreeuwde hij, voordat de kemphanen met elkaar in gevecht raakten.

Het resultaat is bekend. Nu staat de rechter voor de vraag of Daniel zichzelf probeerde te verdedigen, of dat hij zijn landgenoot bewust van het leven beroofde. Justitie zet in op dat laatste en komt vrijdag met een strafeis. Daniel claimt dat hij geen andere keuze had en dus vrijgesproken moet worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen