Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Daniel wurgde collega Michel: 'Kon niet anders'

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 7:26

De 24-jarige stratenmaker Daniel Joaquim S. moet de rechter vrijdag overtuigen van het feit dat hij de Michel Mourao Gonçalves (24) niet met opzet wurgde. Volgens de Portugees is de dood van zijn landgenoot het resultaat van een uit de hand gelopen ruzie.

Michel kwam op 28 juli 2018 om het leven in Amstenrade, waar hij aan de Oudestraat samenwoonde met Daniel en twee andere Portugezen. Ze werkten voor een Nederlandse aannemer aan een project.

Lees ook: Dood van Portugees: 'Wat heb je gezegd, hoerenjong?'

Goed salaris
Het viertal uit Penafiel probeerde een fijne cent bij te verdienen in Nederland, waar ongeveer drie keer zoveel geld verdiend kon worden dan in eigen land. Verdachte Daniel kon zo'n salaris, bijna 3000 euro, goed gebruiken. Hij was net vader geworden van een zoon, terwijl zijn vrouw nog drie kinderen heeft van eerdere partners.

Vechten om vrouw
Die vrouw is volgens betrokkenen de kern van de ruzie, die Michel uiteindelijk het leven kostte. Ze zou contact hebben gehad met Michel en daar was Daniel vanzelfsprekend niet blij mee. Om hem terug te pakken, zou Daniel hebben geklikt bij de vrouw van Michel. Op camerabeelden is te zien en te horen hoe het latere slachtoffer daarop reageerde. "Wat heb je tegen mijn vrouw gezegd, hoerenjong?", schreeuwde hij, voordat de kemphanen met elkaar in gevecht raakten.

Het resultaat is bekend. Nu staat de rechter voor de vraag of Daniel zichzelf probeerde te verdedigen, of dat hij zijn landgenoot bewust van het leven beroofde. Justitie zet in op dat laatste en komt vrijdag met een strafeis. Daniel claimt dat hij geen andere keuze had en dus vrijgesproken moet worden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen