Overslaan en naar de inhoud gaan

Daniel wurgde collega Michel: 'Kon niet anders'

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 7:26

De 24-jarige stratenmaker Daniel Joaquim S. moet de rechter vrijdag overtuigen van het feit dat hij de Michel Mourao Gonçalves (24) niet met opzet wurgde. Volgens de Portugees is de dood van zijn landgenoot het resultaat van een uit de hand gelopen ruzie.

Michel kwam op 28 juli 2018 om het leven in Amstenrade, waar hij aan de Oudestraat samenwoonde met Daniel en twee andere Portugezen. Ze werkten voor een Nederlandse aannemer aan een project.

Lees ook: Dood van Portugees: 'Wat heb je gezegd, hoerenjong?'

Goed salaris
Het viertal uit Penafiel probeerde een fijne cent bij te verdienen in Nederland, waar ongeveer drie keer zoveel geld verdiend kon worden dan in eigen land. Verdachte Daniel kon zo'n salaris, bijna 3000 euro, goed gebruiken. Hij was net vader geworden van een zoon, terwijl zijn vrouw nog drie kinderen heeft van eerdere partners.

Vechten om vrouw
Die vrouw is volgens betrokkenen de kern van de ruzie, die Michel uiteindelijk het leven kostte. Ze zou contact hebben gehad met Michel en daar was Daniel vanzelfsprekend niet blij mee. Om hem terug te pakken, zou Daniel hebben geklikt bij de vrouw van Michel. Op camerabeelden is te zien en te horen hoe het latere slachtoffer daarop reageerde. "Wat heb je tegen mijn vrouw gezegd, hoerenjong?", schreeuwde hij, voordat de kemphanen met elkaar in gevecht raakten.

Het resultaat is bekend. Nu staat de rechter voor de vraag of Daniel zichzelf probeerde te verdedigen, of dat hij zijn landgenoot bewust van het leven beroofde. Justitie zet in op dat laatste en komt vrijdag met een strafeis. Daniel claimt dat hij geen andere keuze had en dus vrijgesproken moet worden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen