Overslaan en naar de inhoud gaan

Dancefestival Stereo Sunday gaat vooralsnog door

Geplaatst opvrijdag 2 april 2021 - 20:58

Dancefestival Stereo Sunday timmert vooralsnog gestaag door aan een editie voor 2021. Het festival staat dit jaar gepland op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli in het Julianapark in Venlo.

Vanaf woensdag is het mogelijk online kaarten te bestellen voor het evenement.

Sneltesten
Hoofd marketing en communicatie Mark Boots van Stereo Sunday gaat er voorlopig van uit dat in juli de voetjes van de vloer gaan. De knoop moest namelijk worden doorgehakt, stelt Boots. "Mede door het garantiefonds van de overheid en de mogelijke sneltesten bij de ingang hebben we besloten om het evenement door te laten gaan."

Garantiefonds
Mocht het festival toch van tafel worden geveegd vanwege corona, dan kan Stereo Sunday terugvallen op een financieel vangnet. Het demissionaire kabinet stopt namelijk zeker 300 miljoen euro in een garantiefonds om het organiseren van culturele en andere grote evenementen weer op gang te brengen. Het is bedoeld voor onder meer muziekfestivals die na 1 juli gehouden worden. "Zonder dat garantiefonds hadden we het niet aangedurfd. We willen namelijk dat het festival blijft voortbestaan", concludeert Boots. Ook geven de proefevenementen die in het land worden gehouden volgens de woordvoerder hoop. "De geluiden zijn positief. Dat geeft vertrouwen dat het weer kan."

Lees ook: Grote onzekerheid onder kleine festivals in Limburg

Van eigen bodem
Dit dancefestival is volgens Boots niet te vergelijken met Pinkpop of Bospop, waar vele Amerikaanse bands spelen. Het is voor de organisatie iets makkelijker om artiesten te regelen, omdat veel dj's uit Nederland komen. "Dat werkt in ons voordeel. Er staan al dj’s en artiesten van naam vast", verzekert Boots. Wie er in het Julianpark komt optreden, wordt waarschijnlijk deze maand nog bekendgemaakt.

Geen Pinkpop en Bospop
De festivalorganisaties verkeren in grote onzekerheid, maar Solar is het enige grote Limburgse festival dat dit jaar op de kalender staat. De organisaties van Pinkpop en Bospop hebben afgelopen week besloten het festival te verplaatsen naar volgend jaar. De weekendkaarten voor het festival aan de Maasplassen zijn inmiddels uitverkocht.

Kaartjes
De tickets van vorig jaar zijn ook dit jaar gewoon geldig, garandeert de organisatie van Stereo Sunday. Mocht er toch een streep worden gezet door het festival, dan kan het aankoopbedrag worden teruggevraagd of het kaartje bewaard worden tot de volgende editie.

Lees ook: Weekendkaarten Solar Weekend uitverkocht

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen