Overslaan en naar de inhoud gaan

Dancefeesten Maastricht verhuizen naar De Griend

Geplaatst opwoensdag 2 december 2015 - 6:30

Grotere dancefeesten als Dancetour en Kingsday verhuizen van de Markt naar De Griend in Maastricht. In 2016 gebeurt dat vanwege de woensdagmarkt, maar het is aannemelijk dat de dancefeesten ook daarna buiten het centrum zullen plaatsvinden.

Het stadsbestuur ziet De Griend, en ook bijvoorbeeld De Koompe, als meer geschikte locaties voor dancefeesten en popfestivals. De verhuizing van Dancetour en Kingsday komend jaar kan dan ook worden gezien als een proef.

Muziek in de oren
Het nieuws dat de feesten mogelijk definitief worden verplaatst zal vooral horecaondernemers aan de Markt als muziek in de oren klinken. Zij botsten de afgelopen jaren stevig met het stadsbestuur over Dancetour en Kingsday. Volgens de ondernemers kosten die feesten hen omzet omdat vooral terrasgasten wegblijven vanwege de harde bassen. Ook klaagden ze over ongeregeldheden in en rond hun zaak die twee dagen. Diverse kasteleins deden daarop hun zaak dicht tijdens Dancetour en Kingsday.

Elke dag iets te doen
De verplaatsing van beide feesten is aangekondigd op de nieuwe gemeentelijke evenementenkalender voor 2016. Daaruit blijkt dat er elke dag wel iets te doen is in Maastricht, van grote publieksevenementen tot kleinere exposities en van congressen in het MECC tot processies.

Jaarkalender
Evenementen die dit jaar in Maastricht debuteerden zoals de triatlon IronMan, filmfestival Docfest en foodtruckfestival Trek keren terug op de stedelijke jaarkalender, die uiteraard ook traditionele festijnen als carnaval, TEFAF en de Rieuconcerten bevat. Nieuw in 2016 zijn de Wereld Yoga Dag, de vieringen van 25 jaar Opera Zuid en 40 jaar Universiteit Maastricht en Moving Mesdag, een digitale variant van kunstwerk Panorama Mesdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dancefeest op dak van hotel Kaboom in Maastricht
Baarlose broers maken furore met liveshows
Baarlose broers maken furore met virtuele liveshows
Kerkraadse DJ en producer Garry Krasovec overleden
Rave feest dance
Politie beëindigt illegale rave in fabriekshal Weert
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen