Overslaan en naar de inhoud gaan

Dammers terug in De Kuip: 'Nu telt alleen Fortuna'

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 16:55

Wessel Dammers (23), aanvoerder van Fortuna Sittard, keert zondag in het onderonsje met Feyenoord terug in De Kuip.

De centrale verdediger werd in 2017 door Fortuna overgenomen van de Rotterdammers.

Mijn droom
Een jaar geleden koos Dammers bewust voor een stap terug, om vervolgens met Fortuna promotie te maken. "Het is altijd leuk om terug te keren in De Kuip. Dat het in een ander shirt is, maakt het wat aparter. Het blijft mijn droom om ooit nog eens in het shirt van Feyenoord daar te spelen. Maar nu telt alleen Fortuna", zegt de aanvoerder tegenover L1.

In een vooruitblik op de wedstrijd van zondag laat de verdediger zijn intenties spreken: "We gaan naar De Kuip met het idee om een goed resultaat neer te zetten. We zullen ons bezig houden met ons eigen spel."

Het Legioen
Het fanatieke Feyenoord-publiek, ook wel het Legioen genoemd, is voor de Rotterdammers van excentrieke waarde. Feyenoord verloor dit seizoen nog geen enkel thuisduel. Als het aan Dammers ligt, zullen de Fortunezen zich niet snel van de wijs laten brengen. "We zullen ons focussen op onszelf en ons zo weinig mogelijk laten afleiden door wat er op de tribunes gebeurt."

Gemengde gevoelens
Aan de eerste seizoenshelft heeft de captain gemengde gevoelens overgehouden. "We hebben een aantal goede duels gespeeld, maar we hebben ook wedstrijden gehad waarin we onszelf tekort deden. Ik denk dat we meer punten konden behalen."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen