Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dammers terug in De Kuip: 'Nu telt alleen Fortuna'

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 16:55

Wessel Dammers (23), aanvoerder van Fortuna Sittard, keert zondag in het onderonsje met Feyenoord terug in De Kuip.

De centrale verdediger werd in 2017 door Fortuna overgenomen van de Rotterdammers.

Mijn droom
Een jaar geleden koos Dammers bewust voor een stap terug, om vervolgens met Fortuna promotie te maken. "Het is altijd leuk om terug te keren in De Kuip. Dat het in een ander shirt is, maakt het wat aparter. Het blijft mijn droom om ooit nog eens in het shirt van Feyenoord daar te spelen. Maar nu telt alleen Fortuna", zegt de aanvoerder tegenover L1.

In een vooruitblik op de wedstrijd van zondag laat de verdediger zijn intenties spreken: "We gaan naar De Kuip met het idee om een goed resultaat neer te zetten. We zullen ons bezig houden met ons eigen spel."

Het Legioen
Het fanatieke Feyenoord-publiek, ook wel het Legioen genoemd, is voor de Rotterdammers van excentrieke waarde. Feyenoord verloor dit seizoen nog geen enkel thuisduel. Als het aan Dammers ligt, zullen de Fortunezen zich niet snel van de wijs laten brengen. "We zullen ons focussen op onszelf en ons zo weinig mogelijk laten afleiden door wat er op de tribunes gebeurt."

Gemengde gevoelens
Aan de eerste seizoenshelft heeft de captain gemengde gevoelens overgehouden. "We hebben een aantal goede duels gespeeld, maar we hebben ook wedstrijden gehad waarin we onszelf tekort deden. Ik denk dat we meer punten konden behalen."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen