Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dammers terug in De Kuip: 'Nu telt alleen Fortuna'

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 16:55

Wessel Dammers (23), aanvoerder van Fortuna Sittard, keert zondag in het onderonsje met Feyenoord terug in De Kuip.

De centrale verdediger werd in 2017 door Fortuna overgenomen van de Rotterdammers.

Mijn droom
Een jaar geleden koos Dammers bewust voor een stap terug, om vervolgens met Fortuna promotie te maken. "Het is altijd leuk om terug te keren in De Kuip. Dat het in een ander shirt is, maakt het wat aparter. Het blijft mijn droom om ooit nog eens in het shirt van Feyenoord daar te spelen. Maar nu telt alleen Fortuna", zegt de aanvoerder tegenover L1.

In een vooruitblik op de wedstrijd van zondag laat de verdediger zijn intenties spreken: "We gaan naar De Kuip met het idee om een goed resultaat neer te zetten. We zullen ons bezig houden met ons eigen spel."

Het Legioen
Het fanatieke Feyenoord-publiek, ook wel het Legioen genoemd, is voor de Rotterdammers van excentrieke waarde. Feyenoord verloor dit seizoen nog geen enkel thuisduel. Als het aan Dammers ligt, zullen de Fortunezen zich niet snel van de wijs laten brengen. "We zullen ons focussen op onszelf en ons zo weinig mogelijk laten afleiden door wat er op de tribunes gebeurt."

Gemengde gevoelens
Aan de eerste seizoenshelft heeft de captain gemengde gevoelens overgehouden. "We hebben een aantal goede duels gespeeld, maar we hebben ook wedstrijden gehad waarin we onszelf tekort deden. Ik denk dat we meer punten konden behalen."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen