Overslaan en naar de inhoud gaan

Dameskoers Amstel Gold Race breidt uit

Geplaatst opmaandag 10 februari 2020 - 12:24

Bij de Amstel Gold Race Ladies Edition staan dit jaar 23 ploegen aan de start, vijf meer dan in 2019.

Dat heeft de organisatie van de koers maandag bekendgemaakt.

WorldTour
Onder de deelnemende equipes zijn Boels-Dolmans en Parkhotel Valkenburg. Zij horen bij de vijftien WorldTour-ploegen die automatisch aan de start mogen verschijnen. Daarnaast heeft koersdirectrice Leontien van Moorsel nog acht wildcards uitgedeeld.

Geld
Het startgeld dat de deelnemende wielerploegen ontvangen is, vanwege reglementswijzigingen bij wielerbond UCI, met 10.000 euro verhoogd. Het prijzengeld dat de toppers na de koers krijgen lag volgens de organisatie al boven de UCI-voorwaarden.

127 kilometer
De Amstel Gold Race Ladies Edition wordt over een 127 kilometer lange route verreden. De wedstrijd staat op de rol voor zondag 19 april, de dag waarop ook het mannenpeloton in actie komt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen