Overslaan en naar de inhoud gaan

Daling zet door in Limburg: 1499 besmettingen gemeld

Geplaatst opdinsdag 3 augustus 2021 - 17:05

Het aantal coronabesmettingen in Limburg is afgelopen week wederom gedaald. In totaal kregen 1499 Limburgers een positieve uitslag na een coronatest, minder dan de 2474 van een week eerder.

Dat blijkt uit de weekcijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Limburgse GGD'en van dinsdag.

Limburg op twee
Vergeleken met het aantal inwoners komt onze provincie de afgelopen week uit op 134,18 positieve tests per 100.000 inwoners, waarmee Limburg op nummer twee staat in de landelijke cijfers. Een week eerder stond Limburg nog op plek drie. Flevoland (148,71 besmettingen per 100.000 inwoners) is koploper en Noord-Holland (133,59 besmettingen per 100.000 inwoners) komt op de derde plaats.

Zuid-Limburg
In het zuiden van de provincie verspreidt het virus zich relatief gezien het snelst. Als we op gemeenteniveau kijken zijn in Beek naar verhouding de meeste mensen besmet geraakt: 195,36 per 100.000 inwoners. Gulpen-Wittem (190,46), Maastricht (174,40) en Stein (172,00) volgen. De eerste Noord-Limburgse gemeente vinden we terug op de negende plek. Daar staat Beesel met 155,75 besmettingen per 100.000 inwoners.

Afgelopen zeven dagen zijn er in Limburg vier personen overleden aan de gevolgen van Covid-19. Die sterfgevallen werden gemeld in Roermond (1) en Beekdaelen (3). Het aantal coronapatiënten dat de afgelopen week werd opgenomen in het ziekenhuis staat op 17.

Landelijke cijfers
Niet alleen in Limburg is een daling te zien met betrekking tot het aantal positieve tests. In heel Nederland blijft het snel dalen. In de afgelopen week kreeg het RIVM 21.005 meldingen. Dat is een afname van bijna 44 procent ten opzichte van de zeven dagen ervoor. Toen waren er 37.343 nieuwe gevallen, en dat was 46 procent minder dan de week daarvoor.

Als we kijken naar de ziekenhuisopnames dan zijn er in de afgelopen week 541 mensen opgenomen. Een week geleden meldde het RIVM 538 nieuwe ziekenhuisopnames, wat door meldingen die later binnenkwamen uitkwam op 564. Het aantal mensen dat op een intensive care belandde steeg wel iets, van 115 naar 130. Het zijn wel aanzienlijk meer opnames dan in de weken ervoor. Eind juni en begin juli kwamen per week zo'n vijftig tot honderd mensen in een ziekenhuis terecht.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg licht, van 21 naar 28. Dat is vergelijkbaar met de situatie half juni. Maar het valt in het niet bij het hoogtepunt van de laatste golf. Rond de jaarwisseling, vlak voor het begin van de vaccinatiecampagne, waren er meer dan honderd meldingen van sterfgevallen per dag.

Reproductiegetal
Dan hebben we nog het reproductiegetal. Dat cijfer geeft aan hoe snel of langzaam het virus zich verspreidt. Het getal stond vorige week dinsdag op 0,8 en afgelopen vrijdag op 0,7. Nu is het 0,69 geworden, het laagste niveau sinds 1 juni vorig jaar. Een getal van 0,69 betekent dat een groep van honderd coronapatiënten gemiddeld 69 anderen besmet, die het virus op hun beurt overdragen aan zo'n 48 anderen, die vervolgens 33 mensen aansteken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen