Overslaan en naar de inhoud gaan

Daling waterstand Maas verwacht

Geplaatst opwoensdag 5 februari 2020 - 10:03

Het Watermanagementcentrum Nederland verwacht dat de waterstand van de Maas in de loop van woensdag zal gaan dalen.

Rond 08:00 uur bedroeg de afvoer bij het meetpunt Sint Pieter bij Maastricht ruim 1700 kuub per seconde. De Maas stijgt nog iets, naar verwachting zal de top rond de 1750 kuub liggen.

Overstromingen
Zo'n hoog peil komt gemiddeld eens in de drie of vier jaar voor. Dat is nog ver onder het niveau van 3100 kuub, dat in 1993 en 1995 grote overstromingen veroorzaakte.

Waterschap Limburg kondigde eerder al een reeks maatregelen aan.

Lees ook: Waterschap komt in actie tegen Maaswater

Regenen
Sinds zaterdag viel er in het stroomgebied van de Maas zo'n 60 millimeter regen. De komende drie dagen wordt geen neerslag verwacht. Wel zal het vanaf 8 februari weer gaan regenen.

Gestremd
Door het hoge waterpeil van de Maas zijn de stuwen in Linne, Roermond, Belfeld en Sambeek in de laagste stand gebracht, zodat het water zo snel mogelijk kan worden afgevoerd. De sluizen in Limmel (Maastricht), Roermond en Belfeld zijn gesloten. De scheepvaartroute is gestremd tussen Belgiƫ en Noord-Limburg, vertelt een woordvoerster van Rijkswaterstaat. Naar verwachting is hier op het einde van de middag wel weer scheepvaart mogelijk.

Lees ook: Hoogwater: Rijkswaterstaat sluit keersluis bij Limmel

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen