Overslaan en naar de inhoud gaan

'Dalende omzet pomphouders hoort bij ondernemersrisico'

Geplaatst opzondag 18 januari 2015 - 15:53

Een dalende omzet van pomphouders vanwege de accijnsverhoging op brandstof hoort bij het ondernemersrisico, dat zegt Hans Kasper zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

Kasper is hoogleraar marketing aan de Universiteit Maastricht en directeur van onderzoeksbureau Etil. "Het zijn maatregelen van een overheid die geld nodig heeft. Daar hebben we mee te leven."

Verhoging op accijnzen
Sinds de verhoging van de accijnzen op lpg en diesel, tanken Limburgse automobilisten massaal in België en Duitsland. Dinsdag dient in Den Haag het kort geding dat twee gedupeerde pomphouders - een van hen uit Kelpen-Oler - hebben aangespannen tegen de Staat.

'Een noodkreet' volgens Ilmar Woldring, bestuurder van MKB-Limburg. Hij vindt dat de pomphouders onrechtvaardig en onrechtmatig worden behandeld door de politiek.

Te gek voor woorden
"De maatregel moet worden teruggedraaid. Het brandstof-gedeelte kost de pomphouders alleen maar geld, en nu keldert ook de omzet van hun goedlopende shop. Dit is te gek voor woorden."

De MKB’er pleit voor harmonisatie van btw en accijnzen op Europees niveau.

Tanken over de grens
Econoom Kasper begrijpt de sores van de pomphouders maar wijst erop dat mensen een verstandige en rationale beslissing nemen door over de grens te tanken.

"Als een supermarkt binnen Nederland goedkoper is, ga je daar ook boodschappen doen. Toen jaren geleden diesel in Limburg goedkoper was, kwamen buitenlanders hier tanken. Ik heb toen niemand gehoord over onrechtmatig verkregen inkomsten."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Lagere brandstofprijs verbetert humeur pomphouders niet
Duitse pomphouders ergeren zich aan 'happy hour'
Pomphouders verliezen kort geding tegen staat
Accijnsopbrengst diesel 102 miljoen hoger
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen