Overslaan en naar de inhoud gaan

'Dalende omzet pomphouders hoort bij ondernemersrisico'

Geplaatst opzondag 18 januari 2015 - 15:53

Een dalende omzet van pomphouders vanwege de accijnsverhoging op brandstof hoort bij het ondernemersrisico, dat zegt Hans Kasper zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

Kasper is hoogleraar marketing aan de Universiteit Maastricht en directeur van onderzoeksbureau Etil. "Het zijn maatregelen van een overheid die geld nodig heeft. Daar hebben we mee te leven."

Verhoging op accijnzen
Sinds de verhoging van de accijnzen op lpg en diesel, tanken Limburgse automobilisten massaal in België en Duitsland. Dinsdag dient in Den Haag het kort geding dat twee gedupeerde pomphouders - een van hen uit Kelpen-Oler - hebben aangespannen tegen de Staat.

'Een noodkreet' volgens Ilmar Woldring, bestuurder van MKB-Limburg. Hij vindt dat de pomphouders onrechtvaardig en onrechtmatig worden behandeld door de politiek.

Te gek voor woorden
"De maatregel moet worden teruggedraaid. Het brandstof-gedeelte kost de pomphouders alleen maar geld, en nu keldert ook de omzet van hun goedlopende shop. Dit is te gek voor woorden."

De MKB’er pleit voor harmonisatie van btw en accijnzen op Europees niveau.

Tanken over de grens
Econoom Kasper begrijpt de sores van de pomphouders maar wijst erop dat mensen een verstandige en rationale beslissing nemen door over de grens te tanken.

"Als een supermarkt binnen Nederland goedkoper is, ga je daar ook boodschappen doen. Toen jaren geleden diesel in Limburg goedkoper was, kwamen buitenlanders hier tanken. Ik heb toen niemand gehoord over onrechtmatig verkregen inkomsten."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Lagere brandstofprijs verbetert humeur pomphouders niet
Duitse pomphouders ergeren zich aan 'happy hour'
Pomphouders verliezen kort geding tegen staat
Accijnsopbrengst diesel 102 miljoen hoger
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen