Overslaan en naar de inhoud gaan

Dakdekkersbedrijf Venlo verwoest na grote brand

Geplaatst opmaandag 26 november 2018 - 6:41

Het dakdekkers- en dakkapellenbedrijf in Venlo waar maandagmorgen vroeg een grote brand uitbrak, was niet meer te redden.

De brandweer heeft het pand aan de Voltastraat gecontroleerd uit laten branden. Ook een grafmonumentenbedrijf viel aan de vlammen ten prooi.

Evacuatie
De
blusploegen zetten er op in om te voorkomen dat een naastgelegen metaalbedrijf ook volledig ten prooi viel aan de vlammen. Dat lukte, rond 5:00 uur in de ochtend was de brand onder controle waarna de brandweer kon gaan nablussen.

Ondanks het feit dat de brand woedde op een bedrijventerrein, zijn drie woningen in de omgeving van de brand ontruimd. Volgens de brandweer gaat het in totaal om 15 mensen.

Lees ook: Grote brand teistert dakdekkersbedrijf in Venlo

Rook
Behalve mensen van verschillende brandweerkorpsen uit de omgeving, is ook netbeheerder Enexis uitgerukt om de omgeving van de brand van het gas te halen. De rook van de brand trok weg in de richting van de wijk Klingerberg. Volgens de brandweer zitten er in de rook geen gevaarlijk hoge concentraties ongezonde stoffen.

De brand brak rond 00:30 uur door nog onbekende oorzaak uit. Niemand raakte gewond.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen