Overslaan en naar de inhoud gaan

Dakdekkersbedrijf Venlo verwoest na grote brand

Geplaatst opmaandag 26 november 2018 - 6:41

Het dakdekkers- en dakkapellenbedrijf in Venlo waar maandagmorgen vroeg een grote brand uitbrak, was niet meer te redden.

De brandweer heeft het pand aan de Voltastraat gecontroleerd uit laten branden. Ook een grafmonumentenbedrijf viel aan de vlammen ten prooi.

Evacuatie
De
blusploegen zetten er op in om te voorkomen dat een naastgelegen metaalbedrijf ook volledig ten prooi viel aan de vlammen. Dat lukte, rond 5:00 uur in de ochtend was de brand onder controle waarna de brandweer kon gaan nablussen.

Ondanks het feit dat de brand woedde op een bedrijventerrein, zijn drie woningen in de omgeving van de brand ontruimd. Volgens de brandweer gaat het in totaal om 15 mensen.

Lees ook: Grote brand teistert dakdekkersbedrijf in Venlo

Rook
Behalve mensen van verschillende brandweerkorpsen uit de omgeving, is ook netbeheerder Enexis uitgerukt om de omgeving van de brand van het gas te halen. De rook van de brand trok weg in de richting van de wijk Klingerberg. Volgens de brandweer zitten er in de rook geen gevaarlijk hoge concentraties ongezonde stoffen.

De brand brak rond 00:30 uur door nog onbekende oorzaak uit. Niemand raakte gewond.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen