Overslaan en naar de inhoud gaan

Dakdekkers waarschuwen: check je dak vóór storm Dennis

Geplaatst opdinsdag 11 februari 2020 - 14:12

Dakdekkers in Limburg hebben het druk na de storm van afgelopen zondag. En een nieuwe storm genaamd Dennis staat alweer voor de deur.

Het blijft de komende dagen winderig en de volgende storm is alweer aangekondigd: Dennis. Die zal zondag over ons land trekken.

Waarschuwing
Dakdekker Mike Roest waarschuwt: "Het kan zijn dat tijdens de laatste storm stukken zijn losgeraakt, maar nog niet naar beneden zijn gekomen. Dus hebben mensen er niets van gemerkt. De kans is groot dat bij de volgende storm loszittende delen wél wegwaaien. Dus raad ik aan je dak te controleren op loszittende stukken en ze goed vast te zetten."

Ciara
De vrees was dat de vorige storm Ciara, met windvlagen van soms meer dan 100 km per uur, flinke schade zou aanrichten aan daken, maar dat is wel meegevallen, volgens directeur Alex Minkenberg van dakdekkersbedrijf Repon in Maastricht. "We hebben één geval gehad waar een flink stuk van de dakbedekking omlaag is gekomen, dat was in Maastricht. Maar verder zijn het vooral losgekomen dakpannen, kappen op schoorstenen en ontzette dakramen.”

Inspecteren
Volgens dakdekker Mike Roest zou veel van dat kleine leed te voorkomen zijn als huiseigenaren wat vaker hun dak zouden (laten) inspecteren. “Loszittende stukken vangen juist veel wind en bij zo’n storm gaat het dan spoken. Ook dakgoten moeten regelmatig vrij gemaakt worden van bladeren om verstoppingen te voorkomen, anders loopt het regenwater naar binnen.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen