Overslaan en naar de inhoud gaan

Daily Mail: 'Maastrichts talent Mbuyamba trekt naar Chelsea'

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 8:33

Het Maastrichtse voetbaltalent Xavier Mbuyamba speelt komend seizoen waarschijnlijk bij Chelsea. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail.

De 18-jarige Mbuyamba stapte afgelopen zomer over van MVV naar FC Barcelona, maar vertrok onlangs transfervrij bij de Spaanse grootmacht.

'Nieuwe Van Dijk'
Chelsea lijkt nu dus met de verdediger, die door Engelse media al 'de nieuwe Virgil van Dijk' wordt genoemd, aan de haal te gaan. Volgens de Daily Mail zijn beide partijen dicht bij een overeenkomst. De interesse in de jonge verdediger is niet nieuw. Voordat Mbuyamba vorig jaar een contract tekende bij Barcelona, trainde hij al kort mee bij de Londense formatie.

Barcelona B
Mbuyamba kwam afgelopen seizoen uit voor de Onder 19-ploeg van Barcelona. Dit seizoen zou hij de overstap maken naar Barcelona B, de reserveploeg van de Catalanen, maar de Maastrichtenaar voelde zich niet goed bij de onrust die er binnen de club heerste. "Het gedoe dat er nu is in het bestuur en tussen het bestuur en grotere spelers, geeft geen goed gevoel voor de toekomst", liet zaakwaarnemer Carlos Barros in mei aan L1 weten.

Lees ook: Ajax en AZ lonken naar Limburgse Barcelona-speler Mbuyamba

Ajax
Het nieuws dat Mbuyamba op zoek was naar een nieuwe club, zorgde voor veel interesse. Behalve Chelsea zouden ook Ajax en AZ de Maastrichtenaar graag aan de selectie hebben toegevoegd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen