Overslaan en naar de inhoud gaan

Dagvaarding verrast oud-wethouder Tilman Schreurs

Geplaatst opvrijdag 24 oktober 2014 - 15:12

Oud-wethouder Tilman Schreurs van Roermond zegt niets te weten van de vervolging die hem boven het hoofd hangt in de zaak-Van Rey.

Het Openbaar Ministerie maakte vrijdag bekend dat behalve Jos van Rey ook projectontwikkelaar Piet van Pol en Schreurs worden vervolgd voor omkoping. Tegen L1-verslaggever Wouter Nelissen zegt Schreurs dat hij totaal verrast is door het nieuws.

Oranje
De betrokkenheid van Schreurs in de affaire werd afgelopen zomer duidelijk. Toen werd Schreurs gehoord vanwege de zaak, al was toen nog niet duidelijk of dat gebeurde als getuige of verdachte. Hij zou in ieder geval net als Van Rey op kosten van projectontwikkelaar Van Pol naar voetbalinterlands van Oranje zijn geweest. Volgens zijn advocaat waren die wedstrijden keurig gemeld aan de gemeenteraad.

ECI Cultuurfabriek
Tilman Schreurs was van 2002 tot 2010 wethouder in Roermond. In die tijd was hij onder meer verantwoordelijk voor de bouw van de ECI Cultuurfabriek. In 2010 vertrok hij uit de Roermondse gemeentepolitiek, en werd hij directeur van de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg.

Lees ook: Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie
Jos van Rey ontkent lekken aan Van Pol: 'Lariekoek'
Advocate Van Rey trekt van leer tegen Openbaar Ministerie
Uitspraak in zaak Jos van Rey live te zien bij L1
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen