Overslaan en naar de inhoud gaan

Dagvaarding verrast oud-wethouder Tilman Schreurs

Geplaatst opvrijdag 24 oktober 2014 - 15:12

Oud-wethouder Tilman Schreurs van Roermond zegt niets te weten van de vervolging die hem boven het hoofd hangt in de zaak-Van Rey.

Het Openbaar Ministerie maakte vrijdag bekend dat behalve Jos van Rey ook projectontwikkelaar Piet van Pol en Schreurs worden vervolgd voor omkoping. Tegen L1-verslaggever Wouter Nelissen zegt Schreurs dat hij totaal verrast is door het nieuws.

Oranje
De betrokkenheid van Schreurs in de affaire werd afgelopen zomer duidelijk. Toen werd Schreurs gehoord vanwege de zaak, al was toen nog niet duidelijk of dat gebeurde als getuige of verdachte. Hij zou in ieder geval net als Van Rey op kosten van projectontwikkelaar Van Pol naar voetbalinterlands van Oranje zijn geweest. Volgens zijn advocaat waren die wedstrijden keurig gemeld aan de gemeenteraad.

ECI Cultuurfabriek
Tilman Schreurs was van 2002 tot 2010 wethouder in Roermond. In die tijd was hij onder meer verantwoordelijk voor de bouw van de ECI Cultuurfabriek. In 2010 vertrok hij uit de Roermondse gemeentepolitiek, en werd hij directeur van de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg.

Lees ook: Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie
Jos van Rey ontkent lekken aan Van Pol: 'Lariekoek'
Advocate Van Rey trekt van leer tegen Openbaar Ministerie
Uitspraak in zaak Jos van Rey live te zien bij L1
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen