Overslaan en naar de inhoud gaan

Dagelijkse ellende op A2 bij Weert nieuw in file top 10

Geplaatst opwoensdag 27 december 2017 - 16:28

De dagelijkse file op de A2 tussen Weert en Eindhoven dendert de top 10 van langste files binnen.

Volgens een overzicht van de ANWB staat de file op de tiende plek van de langste vertragingen tijdens de ochtendspits afgelopen jaar.

Doffe ellende
In 2016 stond de file nog niet in het overzicht, hoewel de opstoppingen op dat stuk snelweg niet nieuw zijn. Het is voor automobilisten al jarenlang doffe ellende tussen Weert en Eindhoven. Elke dag is het opnieuw aansluiten, omdat de snelweg de grote verkeersdrukte niet aankan.

Er wordt al lange tijd een strijd gevoerd voor verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven. Onlangs is er in Den Haag nog een petitie aangeboden. Actievoerders vroegen aan het Rijk om 80 miljoen euro beschikbaar te stellen om de problemen aan te pakken.

Lees ook: Breed pleidooi in Den Haag voor verbreding A2

Dotteren
Volgens de Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) kost de dagelijkse file miljoenen euro's. "Het is de slagader van de Limburgse economie en die moet dringend gedotterd worden", zei de LWV.

De A2 tussen Weert en Eindhoven is de enige Limburgse weg in het overzicht van de ANWB. De totale filezwaarte is in 2017 nauwelijks toegenomen ten opzichte van een jaar eerder, zegt de ANWB.

Lees ook: Filemijders hebben pech: sluiproutes A2 dicht

Bekijk hier de file top 10 in de ochtendspits.
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen