Overslaan en naar de inhoud gaan

Dagelijkse ellende op A2 bij Weert nieuw in file top 10

Geplaatst opwoensdag 27 december 2017 - 16:28

De dagelijkse file op de A2 tussen Weert en Eindhoven dendert de top 10 van langste files binnen.

Volgens een overzicht van de ANWB staat de file op de tiende plek van de langste vertragingen tijdens de ochtendspits afgelopen jaar.

Doffe ellende
In 2016 stond de file nog niet in het overzicht, hoewel de opstoppingen op dat stuk snelweg niet nieuw zijn. Het is voor automobilisten al jarenlang doffe ellende tussen Weert en Eindhoven. Elke dag is het opnieuw aansluiten, omdat de snelweg de grote verkeersdrukte niet aankan.

Er wordt al lange tijd een strijd gevoerd voor verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven. Onlangs is er in Den Haag nog een petitie aangeboden. Actievoerders vroegen aan het Rijk om 80 miljoen euro beschikbaar te stellen om de problemen aan te pakken.

Lees ook: Breed pleidooi in Den Haag voor verbreding A2

Dotteren
Volgens de Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) kost de dagelijkse file miljoenen euro's. "Het is de slagader van de Limburgse economie en die moet dringend gedotterd worden", zei de LWV.

De A2 tussen Weert en Eindhoven is de enige Limburgse weg in het overzicht van de ANWB. De totale filezwaarte is in 2017 nauwelijks toegenomen ten opzichte van een jaar eerder, zegt de ANWB.

Lees ook: Filemijders hebben pech: sluiproutes A2 dicht

Bekijk hier de file top 10 in de ochtendspits.
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen