Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dagbesteding voor gehandicapten onder druk

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 14:06

De dagbesteding voor gehandicapten staat onder druk.

Zorginstellingen kunnen de taxikosten om gehandicapten te vervoeren naar naar de locaties waar die dagbesteding wordt aangeboden, niet meer dekken. En dat heeft gevolgen voor de gehandicapten.

Vervoer
Zo moet Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) een activiteitencentrum in Nuth sluiten omdat er te weinig geld is voor het vervoer ernaartoe. De hal in Nuth biedt plaats aan 60
cliënten. Er wordt metaal en hout bewerkt, er is een drukkerij en er wordt keramiek gemaakt.

In de buurt
Reden voor sluiting is dat SGL, net als andere zorginstellingen, te weinig geld krijgt om de taxikosten te betalen. De cliënten komen uit heel Limburg naar Nuth en dat is te duur. De gehandicapten gaan in plaats daarvan naar dagbestedingscentra bij hen in de buurt.

Zwembad
Cliënten van SGL kunnen ook minder vaak naar een aangepast zwembad omdat de vervoerskosten te hoog zijn. Voor velen is zwemmen de enige manier om zich onbekommerd te kunnen bewegen.

De Stichting verzorgt in Limburg de dagbesteding van zo'n 1400 cliënten. Omdat de vervoerskosten niet helemaal worden vergoed, legt SGL jaarlijks een half miljoen euro bij. Dat geld komt uit een potje dat eigenlijk voor zorg gebruikt moet worden.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Failliet taxibedrijf SVL uit Nuth haalt bakzeil
Curator eist 2,1 miljoen van SGL uit Nuth
1,6 miljard schade in Limburg door woekerpolissen
Provincie verlaagt provinciale heffingen voor 2015
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen