Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dagbesteding voor gehandicapten onder druk

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 14:06

De dagbesteding voor gehandicapten staat onder druk.

Zorginstellingen kunnen de taxikosten om gehandicapten te vervoeren naar naar de locaties waar die dagbesteding wordt aangeboden, niet meer dekken. En dat heeft gevolgen voor de gehandicapten.

Vervoer
Zo moet Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) een activiteitencentrum in Nuth sluiten omdat er te weinig geld is voor het vervoer ernaartoe. De hal in Nuth biedt plaats aan 60
cliënten. Er wordt metaal en hout bewerkt, er is een drukkerij en er wordt keramiek gemaakt.

In de buurt
Reden voor sluiting is dat SGL, net als andere zorginstellingen, te weinig geld krijgt om de taxikosten te betalen. De cliënten komen uit heel Limburg naar Nuth en dat is te duur. De gehandicapten gaan in plaats daarvan naar dagbestedingscentra bij hen in de buurt.

Zwembad
Cliënten van SGL kunnen ook minder vaak naar een aangepast zwembad omdat de vervoerskosten te hoog zijn. Voor velen is zwemmen de enige manier om zich onbekommerd te kunnen bewegen.

De Stichting verzorgt in Limburg de dagbesteding van zo'n 1400 cliënten. Omdat de vervoerskosten niet helemaal worden vergoed, legt SGL jaarlijks een half miljoen euro bij. Dat geld komt uit een potje dat eigenlijk voor zorg gebruikt moet worden.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Failliet taxibedrijf SVL uit Nuth haalt bakzeil
Curator eist 2,1 miljoen van SGL uit Nuth
1,6 miljard schade in Limburg door woekerpolissen
Provincie verlaagt provinciale heffingen voor 2015
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen