Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Dag van Herstel' in gevangenis Sittard

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2015 - 10:24

Gevangenis De Geerhorst in Sittard staat vrijdag in het teken van de Dag van Herstel.

Tijdens deze dag wordt er gesproken over de gevolgen voor slachtoffers van een delict. De dag is bedoeld voor personeel en gedetineerden.

Handvatten
Het personeel krijgt handvatten aangereikt om thema’s als schaamte, schuld en spijt bespreekbaar te maken. Ook worden gedetineerden geïnformeerd over de mogelijkheden van slachtoffer-dadercontact.

Nadenken
De bedoeling is dat door het organiseren van deze dag het gesprek over slachtoffers en het nadenken over de gevolgen van een delict op gang te brengen. De Dag van herstel toert als een estafette langs verschillende gevangenissen in Nederland.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Brand in cel gevangenis De Geerhorst in Sittard
Politiemol Mark M. naar militaire gevangenis in Stroe
'Gevangenisdirecteur heeft het op zedenverdachte gemunt'
Mini-EK voor bajesklanten en oud-profs in Sittard
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen