Overslaan en naar de inhoud gaan

Dag van de Bouw: acht Limburgse bouwlocaties open

Geplaatst opwoensdag 30 mei 2018 - 14:21

De nieuwe brug bij Ooijen-Wanssum is één van de bouwlocaties in Limburg die zaterdag tijdens de Dag van de Bouw te bezichtigen zijn.

Ook in Heerlen, Venray, Hout-Blerick, Panningen, Landgraaf, Reuver en Meterik zijn bouwlocaties komend weekend open voor publiek.

Leuk
Met de Dag van de Bouw wil de bouwsector onder andere laten zien hoe leuk het is om in de bouw te werken. Dit jaar is het thema van de dag 'De bouw maakt het mogelijk'.

Rondleiding
Bezoekers krijgen rondleidingen op bouwplaatsen die gewoonlijk gesloten zijn. Ze kunnen constructies van dichtbij bekijken en op veel plaatsen door een VR-bril het toekomstige bouwwerk bekijken. Op sommige locaties worden daarnaast extra activiteiten georganiseerd zoals optredens, demonstraties en speurtochten voor kinderen.

130 bouwlocaties
De opening van de Dag van de Bouw vindt in Limburg plaats in Ooijen, maar ook projecten als de restauratie van slot Schaesberg, de bouw van het Maankwartier in Heerlen en de nieuwbouw van het politiekantoor in Venray zijn te bezichtigen. In heel Nederland zijn aanstaande zaterdag ruim 130 projecten te bezoeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen