Overslaan en naar de inhoud gaan

Dag na noodweer: 'Zitten huilen in stoel'

Geplaatst opwoensdag 30 juni 2021 - 9:33

Na een avond met hevig noodweer en veel wateroverlast neemt Limburg de schade op.

In Eygelshoven stonden de straten blank, maar woensdagochtend is het water gezakt en maken de inwoners de schade op. Een winkelier zegt in de L1 Nieuwsshow erg geraakt te zijn. "We hebben van ellende een potje gehuild in de stoel."

Onhoudbaar
Ze maakt een situatie als deze nu voor de tweede keer mee. "Het water kwam nu van alle kanten. Het was niet te houden." Het water is inmiddels uit haar winkel gepompt en er staat een droger om de vloer te drogen. Haar zaak is gesloten totdat de problemen zijn verholpen.

Lees ook: Noodweer zorgt in korte tijd voor wateroverlast en schade

Straten stonden blank
Dinsdagavond rond 19:00 uur barstte de stortbuien los in Eygelshoven. Drie kwartier later was de wolkbreuk voorbij. Toen begon de ellende pas echt. Straten stonden blank en ook kelders vulden zich met water. Woensdagochtend ligt de straat vol zand en grind. "In de buurt wordt aan een rotonde gewerkt. Mogelijk is al het losliggende puin naar beneden gestroomd en heeft dat verstoppingen veroorzaakt", zegt de eigenaresse van de winkel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen