Overslaan en naar de inhoud gaan

Daemen en Sinschek starten in de Ronde van Turkije

Geplaatst opdonderdag 8 april 2021 - 17:13

De wielrenners Stijn Daemen en Nils Sinschek starten zondag in de Ronde van Turkije.

Voor Daemen en Sinschek wordt de Presidential Cycling Tour of Turkey (UCI 2.Pro) pas de eerste wedstrijd van het seizoen.

Achtdaagse etappekoers
De ploegleiding is blij dat het team door de organisatie is toegelaten tot deze zware achtdaagse etappekoers. Door corona is het voor continentale ploegen zoals ABLOC CT lastig om startgelegenheid te krijgen. Koersen zijn afgelast en in de koersen die wel doorgaan worden de startplekken ingenomen door de profploegen.

World Tourploegen
In de Ronde van Turkije krijgen Daemen en Sinschek concurrentie van renners uit een aantal World Tourploegen. Zo zullen onder andere Deceuninck - Quick-Step, Astana-Premier Tech en Israel Start-Up Nation aan de start verschijnen. De wedstrijd in Turkije is ook de rentree in het peloton van Fabio Jakobsen. De Nederlander raakte vorig seizoen zwaargewond bij een val in de Ronde van Polen.

Zware wedstrijd
Nils Sinschek beseft dat het een zware koers gaat worden. "Er zit van alles in het etappeschema. Van vlakke ritten voor de sprinters tot heuse bergetappes", laat hij voor de camera van L1 weten.

Frustrerend om niet te kunnen koersen
Nederlands kampioen bij de beloften Stijn Daemen geeft aan dat de afgelopen periode frustrerend was: "Andere ploegen reden wedstrijden en voor ons zat er niets anders op dan trainen". Daemen wil zich in deze ronde graag in de kijker rijden bij de profploegen. Helaas mag hij niet in zijn rood-wit-blauwe kampioenstrui rijden. Dat recht is in deze categorie wedstijden alleen voorbehouden aan de nationale kampioenen bij de profs.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen