Overslaan en naar de inhoud gaan

Daelzicht stopt met plan voor Belevenispark in Heel

Geplaatst opmaandag 29 februari 2016 - 14:48

Er komt geen belevenispark voor verstandelijk gehandicapten in Heel.

Zorginstelling Daelzicht heeft de plannen stopgezet, omdat er voor het plan 'geen volledige acceptatie in de omgeving' is, zo meldt de raad van bestuur van Daelzicht in een verklaring.

Half miljoen
In Heel was veel kritiek op de plannen voor het 'pretpark' op een terrein vlak bij een woonwijk. De protesten richtten zich in eerste instantie op de drukte, omdat Daelzicht in eerste instantie mikte op een half miljoen bezoekers per jaar. Ook een aangepast, minder ambitieus plan kon op weinig enthousiasme rekenen vanuit de buurt.

Lees ook: Zorginstelling Daelzicht past plannen Belevenispark fors aan

Megalomaan
Maar ook buiten Heel was er kritiek op het plan. Zowel in Provinciale Staten als in de Tweede Kamer stelde de SP vragen over het Belevenispark, omdat de partij zich afvroeg of een zorginstelling in tijden van bezuinigingen zich niet wat bescheidener moest opstellen. Volgens de partij ging het om een 'megalomaan vastgoedavontuur met veel risico's.'

Lees ook: SP wil megalomaan Belevenispark blokkeren

Met het afblazen van de plannen voor het Belevenispark wil de raad van bestuur van Daelzicht 'rust in de omgeving en organisatie terugbrengen'.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Tegenstand belevenispark Daelzicht wordt gemobiliseerd'
Actiegroep Belevenispark Nee blij met 'moedig besluit'
Attractiepark voor gehandicapten mikt op 600.000 bezoekers
Buurt richt platform op tegen Belevenispark in Heel
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen