Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Daelzicht onderzoekt vastgoeddeal met Selçuk Öztürk

Geplaatst opwoensdag 15 juni 2016 - 8:37

Zorginstelling Daelzicht uit Heel doet onderzoek naar een vastgoeddeal met het huidige Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk uit Roermond.

Dat schrijft NRC woensdag.

Vastgoed
Een voormalig zorgcomplex van Daelzicht werd in 2011 verkocht aan Öztürk. De huidige partijvoorzitter van DENK was toen nog zakenman, en was fractievoorzitter van de PvdA in de Roermondse gemeenteraad. Het zorgcomplex zou voor een opvallend lage prijs zijn verkocht. Ook werd het College Sanering Zorginstelling volgens NRC niet goed ingelicht over die transactie.

Onderzoek
Na verschillende problemen bij zorginstelling Daelzicht is daar vorige maand een interimbestuur aangetreden, dat onderzoek doet naar verschillende deals van de vorige directie. De verkoop van vastgoed aan Öztürk is er daar een van.

Lees ook: Zorginstelling Daelzicht bevorderde 'vrienden'

Utrecht
Naast de zorginstelling voor gehandicapten in Heel is er ook een andere zorginstantie die twijfels heeft over de Roermondse politicus. De Utrechtse instelling Reinaerde beraadt zich volgens NRC ook op een onderzoek naar de integriteit van Öztürk.

Omkoping
Bij die gehandicapteninstelling was er mogelijk omkoping in het spel. Öztürk zou daar namelijk in 2007 een opdracht voor marktonderzoek hebben binnengehaald, door een medewerker van Reinaerde om te kopen.

Geen commentaar
De politicus uit Roermond gaat in NRC niet in op zijn zakelijk verleden. Wel dreigt zijn advocaat NRC aansprakelijk te stellen voor "elke vorm van materiële en immateriële schade welke cliënte direct of indirect oploopt" door het artikel in de krant.

Media
Opvallend is dat Öztürk samen met zijn partijgenoten van DENK dinsdag een filmpje online zette. Daarin waarschuwen ze voor de macht van de media. "Trap er niet in!" zeggen Öztürk, fractievoorzitter Tunahan Kuzu en DENK-kandidaten Sylvana Simons en Farid Azarkan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zorginstelling ziet geen misstand in afspraak Öztürk
Geen toezichtfout bij deal Daelzicht en Selçuk Öztürk
DENK blijft achter Öztürk staan: 'NRC pleegt karaktermoord'
Onderzoek integriteit Stichting Daelzicht
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen