Overslaan en naar de inhoud gaan

Daelzicht onderzoekt vastgoeddeal met Selçuk Öztürk

Geplaatst opwoensdag 15 juni 2016 - 8:37

Zorginstelling Daelzicht uit Heel doet onderzoek naar een vastgoeddeal met het huidige Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk uit Roermond.

Dat schrijft NRC woensdag.

Vastgoed
Een voormalig zorgcomplex van Daelzicht werd in 2011 verkocht aan Öztürk. De huidige partijvoorzitter van DENK was toen nog zakenman, en was fractievoorzitter van de PvdA in de Roermondse gemeenteraad. Het zorgcomplex zou voor een opvallend lage prijs zijn verkocht. Ook werd het College Sanering Zorginstelling volgens NRC niet goed ingelicht over die transactie.

Onderzoek
Na verschillende problemen bij zorginstelling Daelzicht is daar vorige maand een interimbestuur aangetreden, dat onderzoek doet naar verschillende deals van de vorige directie. De verkoop van vastgoed aan Öztürk is er daar een van.

Lees ook: Zorginstelling Daelzicht bevorderde 'vrienden'

Utrecht
Naast de zorginstelling voor gehandicapten in Heel is er ook een andere zorginstantie die twijfels heeft over de Roermondse politicus. De Utrechtse instelling Reinaerde beraadt zich volgens NRC ook op een onderzoek naar de integriteit van Öztürk.

Omkoping
Bij die gehandicapteninstelling was er mogelijk omkoping in het spel. Öztürk zou daar namelijk in 2007 een opdracht voor marktonderzoek hebben binnengehaald, door een medewerker van Reinaerde om te kopen.

Geen commentaar
De politicus uit Roermond gaat in NRC niet in op zijn zakelijk verleden. Wel dreigt zijn advocaat NRC aansprakelijk te stellen voor "elke vorm van materiële en immateriële schade welke cliënte direct of indirect oploopt" door het artikel in de krant.

Media
Opvallend is dat Öztürk samen met zijn partijgenoten van DENK dinsdag een filmpje online zette. Daarin waarschuwen ze voor de macht van de media. "Trap er niet in!" zeggen Öztürk, fractievoorzitter Tunahan Kuzu en DENK-kandidaten Sylvana Simons en Farid Azarkan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zorginstelling ziet geen misstand in afspraak Öztürk
Geen toezichtfout bij deal Daelzicht en Selçuk Öztürk
DENK blijft achter Öztürk staan: 'NRC pleegt karaktermoord'
Onderzoek integriteit Stichting Daelzicht
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen