Overslaan en naar de inhoud gaan

Daders plofkraak Aken vluchten naar Vaals

Geplaatst opdinsdag 2 november 2021 - 9:21

Via Vaals zijn de daders van een plofkraak, dinsdagmorgen vroeg in Aken, de plaats van hun misdrijf ontvlucht.

Ze gingen er vandoor in een zwarte stationwagen, meldt de Aachener Zeitung. Omdat de daders de grens over zijn gestoken, is de Limburgse politie ingeschakeld. Die heeft volgens een woordvoerder van de politie nog enkele uren gezocht naar de plofkrakers, maar zonder resultaat.

Brokstukken
De geldautomaat aan de Vaalster Strasse werd rond 3:30 uur opgeblazen. Door rondvliegende brokstukken raakten verschillende auto's beschadigd maar niemand raakte gewond. De automaat, op enkele tientallen meters van de grens, werd volledig vernield. Onduidelijk is nog of de daders iets buit hebben gemaakt.

Bus
Vanwege het onderzoek is de Vaalser Strasse afgesloten. De internationale Arriva-bus van Maastricht naar Aken kan daardoor niet rijden. Aan Vaalser zijde is de Maastrichterlaan afgesloten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen