Overslaan en naar de inhoud gaan

Dader moord René Steegmans op de vlucht

Geplaatst opvrijdag 1 september 2017 - 14:32

De man die René Steegmans in Venlo doodsloeg, is op de vlucht geslagen voordat hij begon met zijn nieuwe tbs-behandeling.

Hij zegt tegen L1 dat hij is ondergedoken. Justitie bevestigt dat de man is verdwenen en naar hem op zoek is.

Spoorloos
De man zit aan het einde van zijn tbs-behandeling. Dat betekent dat hij zelfstandig woont, maar wel begeleiding krijgt. Hij had dinsdag moeten verschijnen op een afspraak met de reclassering, maar dat heeft hij geweigerd. Hij zou eigenlijk weer opgenomen moeten worden in een tbs-instelling, maar hij is sinds dinsdag spoorloos: "Ik zit ondergedoken en ben op de vlucht voor politie en recherche, " zegt hij tegen de redactie.

Asociaal rijgedrag
Khalid Lakhlifi sloeg René Steegmans in 2002 dood. Dat gebeurde nadat Steegmans hem op de parkeerplaats van een supermarkt in Venlo had aangesproken op zijn asociale rijgedrag. De toen 18-jarige Khalid werd veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs en wordt nog steeds verplicht behandeld.

In 2014 ging Lakhlifi ook in de fout: hij werd opgepakt nadat hij vernielingen had gepleegd.

L1 sprak in 2012 in een briefwisseling met Khalid Lakhlifi over de impact die de gebeurtenis had op zijn leven. Bekijk hier de reportage.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen