Overslaan en naar de inhoud gaan

Dader moord René Steegmans op de vlucht

Geplaatst opvrijdag 1 september 2017 - 14:32

De man die René Steegmans in Venlo doodsloeg, is op de vlucht geslagen voordat hij begon met zijn nieuwe tbs-behandeling.

Hij zegt tegen L1 dat hij is ondergedoken. Justitie bevestigt dat de man is verdwenen en naar hem op zoek is.

Spoorloos
De man zit aan het einde van zijn tbs-behandeling. Dat betekent dat hij zelfstandig woont, maar wel begeleiding krijgt. Hij had dinsdag moeten verschijnen op een afspraak met de reclassering, maar dat heeft hij geweigerd. Hij zou eigenlijk weer opgenomen moeten worden in een tbs-instelling, maar hij is sinds dinsdag spoorloos: "Ik zit ondergedoken en ben op de vlucht voor politie en recherche, " zegt hij tegen de redactie.

Asociaal rijgedrag
Khalid Lakhlifi sloeg René Steegmans in 2002 dood. Dat gebeurde nadat Steegmans hem op de parkeerplaats van een supermarkt in Venlo had aangesproken op zijn asociale rijgedrag. De toen 18-jarige Khalid werd veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs en wordt nog steeds verplicht behandeld.

In 2014 ging Lakhlifi ook in de fout: hij werd opgepakt nadat hij vernielingen had gepleegd.

L1 sprak in 2012 in een briefwisseling met Khalid Lakhlifi over de impact die de gebeurtenis had op zijn leven. Bekijk hier de reportage.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen