Overslaan en naar de inhoud gaan

Dader moet boeten voor vastbinden hond Titan in bos

Geplaatst opmaandag 30 oktober 2017 - 20:20

De hondenbezitter die begin vorige maand een hond vastgebonden achterliet in het Imstenraderbos in Heerlen heeft een flinke boete gekregen.

Het baasje, oftewel de 'dader' zoals Dierenbeschermingscentrum Limburg hem op Facebook noemt, is getraceerd en heeft bekend dat hij Titan in het bos achter heeft gelaten.

Duizenden reacties
De oproep van het Dierenbeschermingscentrum heeft duizenden reacties opgeleverd. Zo is uiteindelijk ook de eigenaar aan het licht gekomen. Het gaat om een inwoner van de regio Parkstad. Hij is aangehouden door de dierenpolitie en heeft een flinke boete gekregen.

Lees ook: Tips wijzen naar eigenaar van vastgebonden hond

Nieuw baasje
De achtjarige Titan werd maandagochtend 1 september door een wandelaar ontdekt in het Imstenraderbos. Daarna heeft een tijdje in het asiel gezeten. Inmiddels heeft Titan een nieuw mandje én een nieuw vriendinnetje: Trix. Volgens het Dierenbeschermingscentrum gaat het heel goed met de hond.

Lees ook: Hond vastgebonden aan boom in Imstenraderbos

Pluim
Tenslotte deelt het het Dierenbeschermingscentrum nog een pluim uit aan een slimme collie. De viervoeter rook Titan destijds in het bos, waardoor de arme hond werd ontdekt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen