Overslaan en naar de inhoud gaan

Daar is hij weer: wolf gespot in Limburg

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 15:31

Een aantal mensen heeft zaterdagochtend een wolf zien lopen langs de A77 bij Heijen.

Dat meldt krant De Gelderlander, inclusief een foto van het dier in een veld langs de snelweg.

Niet eerste keer
Het is niet meer bijzonder te noemen dat een wolf onze provincie aandoet. Het gebeurde in het verleden al regelmatig. Zo wandelde begin 2018 wolvin Naya Limburg binnen. In maart dat jaar werd er ook nog een mannetjeswolf gezien, maar die werd later doodgereden. Wolven trekken aan het begin van de winter vanuit Oost-Europa deze kant op om een nieuw leefgebied te zoeken.

Lees ook: Identiteit 'Limburgse' wolven nu definitief vastgesteld

Wolvenplan
De Provincie Limburg verwacht dat een wolvenroedel zich, op zijn laatst in 2020, gaat vestigen in Nationaal Park de Meinweg. In januari stelden alle Nederlandse provincies een wolvenplan op om het bedreigde roofdier te beschermen. Zo krijgen schapenhouders subsidie voor preventieve maatregelen en krijgen diereneigenaars een schadevergoeding als hun vee wordt gedood door de wolven.

Lees ook: Provincie houdt rekening met wolven in Meinweggebied

De kans dat wolven mensen aanvallen, wordt klein geacht. Alleen in dat geval mogen de beschermde wolven worden doodgeschoten.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen