Overslaan en naar de inhoud gaan

Daan Prevoo geïnstalleerd als burgemeester van Valkenburg

Geplaatst opdinsdag 6 april 2021 - 20:11

Valkenburg aan de Geul heeft een nieuwe burgemeester. Daan Prevoo is dinsdagavond geïnstalleerd.

Hij volgt Jan Schrijen op, die waarnemer was van de geulstad.

Lees ook: Jan Schrijen nog even waarnemer in Valkenburg

Installatie
Prevoo werd in februari van dit jaar voorgedragen als burgemeester. Na de voordracht van Prevoo zei voorzitter Niels Dauven van de vertrouwenscommissie dat Valkenburg aan de Geul met de Munstergelener een moderne bestuurder heeft die voor vernieuwingen kan zorgen.

Gouverneur Theo Bovens heeft hem dinsdagavond geïnstalleerd.

Ervaring
De Munstergelener heeft veel politieke ervaring. Zo was hij jarenlang gedeputeerde voor de SP. In april 2018 nam Prevoo ontslag als gedeputeerde na een conflict met de partij. De SP had geen vertrouwen in de bestuursrol die de SP-fractie in het Limburgs Parlement innam. Dat leidde tot een breuk, waarbij vijf van de acht SP-statenleden en gedeputeerde Prevoo opstapten.

Verklaring
Volgens Prevoo kon hij door de ontstane situatie 'niet langer onafhankelijk, betrouwbaar en zorgvuldig de belangen van de provincie Limburg, de hier aanwezige organisaties en al haar inwoners behartigen'.

Lees ook: 'Prevoo is modern en kan voor vernieuwingen zorgen'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen